Szekeres Viktor

Annyi az új Robotzsaru-filmnek

Hiába tervezték modernizálni az 1987-es Robotzsarut, kreatív és anyagi problémák miatt egy ideig biztosan nem lesz semmi a projektből, a gyártó stúdió lefújta a film előkészítési munkálatait.

A The Financial Times és a Moviehole információi szerint a Robotzsaru (RoboCop) tervezett feldolgozásának munkálatait leállították, a projektből (egyelőre) nem lesz semmi. Mint az ismeretes, egy ideig Darren Aronofsky volt a tervezett film rendezőjelöltje, azonban ő kiszállt a projektből, többek között azért, mert másképp képzelte el vizuálisan a filmet, mint a készítők. A szkripten Aronofsky mellett még David Self is dolgozott.


Az eredeti Robotzsarut 1987-ben mutatták be, és a jelenleg a Dexter című sorozatban szereplő Peter Weller főszereplésével készült, Paul Verhoeven rendezte akciófilm Amerikában 53 millió dollárt termelt. Az 1990-es folytatás is hasonló eredménnyel, 45,5 millió dollárral zárt. A franchise az 1993-ban bemutatott harmadik epizód 10 milliós bukásával zárult le, hogy később tévésorozat formájában még feléledjen egy kis időre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zseko #10
    winnie: Vagy lehetne egy jól elcseszettet csinálni, amire a mostani filmkínálatot tekintve nagy esély lenne. Jól van ez így, ne csesszék el.

    atvi-val és Zombee-val értek egyet, ez a film úgy jó ahogy volt. A mostani CGI dömpinggel a filmek elvesztették azt amiért érdemes volt nézni őket. Volt anno egy ázsiai film, Robotpárbaj néven ment, az is igaz hogy megmosolyogtató néhol, de megvan a hangulata, nem úgy mint a mostani 'mindent a látványért' filmeknek.
  • bmw #9
    Jo film volt ez.
    Csak azert neznem meg ha lenne uj mert most jobbak lehetnenek a latvany dolgok...
  • djstefi #8
    igy van, a Terminator zeneje. pontosabban : Brad Fiedel - Main Title
  • Zombee #7
    Egy tonna CGI-vel, 3D-ben? Épp ezért volt szimpatikus a projekt, mert a rendező nem akarta egyiket sem. Még mindig sokkal jobb a hagyományos modellezés és a stop motion, mint a CGI. Amúgy az eredeti is kellően sötét, borús film volt, az új meg se közelítené, akkor meg kizárólag anyagi okok miatt lehetne értelme, hozzá nem tenne semmit jó eséllyel magához a franchise-hoz.
  • gabeei #6
    Nem a T2 zenéje megy alatta?
  • atvi #5
    Bár szívesen megnéznék egy CGI ED209-et lehet, hogy jobb ha nem nyúlnak hozzá ehhez a filmhez. Én személy szerint attól tartok, hogy a bevétel növelése miatt a PG13-as korhatárra hajtanának.
  • PheCho #4
    Nagyon jó film volt a maga nyomasztó koszos aurájával. Bár az is igaz, hogy a Robotzsaru "tehetetlensége" az akkori elképzelt technológiai szint miatt adott egy jó adag feszültséget a filmnek. Nem tudom ha újrakezdenék akkor milyen lenne. Fura lenne egy csilli-villi, könnyed, gyors mozgású robotzsaru.
  • winnie #3
    kár érte, ja. ez az a film, amiből lehetne egy sokkal jobbat, sokkal sötétebbet készíteni. de a maiak így sosem tudják meg, hogy mekkora a potenciál a karakterben.
  • bippo #2
    Én annyira nem örülök neki, szívesen néztem volna egy jó kis Robotzsaru filmet.

    Viszont így legalább megtudtam, hogy játszani fog a Dexterben. Ez viszont jó hír.
  • pixx #1
    Ez jó hír...