Szekeres Viktor

Mégsem lesz világpremier itthon a Machete

A Budapest Film úgy döntött, hogy a Machete nem lesz idehaza világpremier, csak november végén kerül a mozikba. Ezzel párhuzamos a Fűrész 7 premierje is csúszott egy hetet, köszönhetően az amerikai csúszásnak.

Valamivel több mint három napig tartott a csoda, hiszen egy ideig valóban azt hihettük, hogy Robert Rodriguez várva várt új filmje, Machete, idehaza is az amerikai premierrel egy időben kerül bemutatásra a mozikban. Azonban a Budapest Film mai közlése szerint az eredetileg szeptember másodikára tervezett bemutatót november 25-re halasztották.


A cég tájékoztatása szerint a premier elhalasztása forgalmazási stratégiai döntés volt, a Budapest Film vezetősége úgy gondolta, hogy a november jobb időszak a filmnek, akkor nagyobb eséllyel tesz szert több bevételre. A Machete több nyugat-európai országban kerül novemberben mozikba, de például Románia jelen állás szerint ugyancsak világpremiert tervez a filmből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zsolt1980 #21
    Az ilyen filmeket az elmúlt évtizedekben is általában 3 évszakban, illetve bizonyos évszakok bizonyos tájékán szokták bemutatni kint az USA-ban is.Egész pontosan tavasszal, nyár elején, illetve nyár végén-ősz elején.Ezt pedig az alábbiak szerint kell érteni:májusban, júnisban (júnis elején-első felében), augusztusban, leginkább augusztus második felében-végén, illetve szeptember első felében, de leginkább akkor már elején.
    Másként bukták szoktak lenni az akciófilmek.Így nem is értem, hogy ez hogy lehetséges?A gyártó stúdió, az amcsi és nemzetközi forgalmazók tényleg csak egy nagyon minimális bevételre akartnak szert tenni?Azaz lószarra?Ezt nem tudom egyszerűen épp ésszel felfogni!Nem is lehet!
    Mondjuk amúgy sem valószínű, hogy valami nagy bevételük lenne ebből a filmből, de így tuti, hogy légyszarnyit sem keresnek!
    Akkor már tolják el a bemutatót jövő tavaszra!
    Vagy ami megoldás lehetett volna: a Ragadozók előtt kellett volna bemutatni pár héttel, előkészítendő annak is a reklámját mármint ezt úgy értem, hogy a két filmét össze is kapcsolhatták volna, persze nem teljesen, nehogy a Ragadozók is bukjanak még jobban.
    Vagy ami megoldás ami még esetleg működne: csinálják már meg végre a Sin City folytatásait, és a második rész beharangozására használnák fel a Matchetét.
    De nem...eszük semmi...hülye kapitalisták!:D
  • MrSpock #20
    Azért ez dúrva ennyi késést.Igenes legyen már megközelítő időben a filmek a mozikban. Elég megnéznem amagam statját..épp elővettem 1 régi füzetem és beleírtam 1995-ben 54 film moziban!!!Pedig akkor már volt videóm is,rengeteg kazival,de ami időben jött érdekelt irány a mozi.Szinte mindent megnéztem..és ah megnézem idei év termését..3filmen voltam. És kb még ennyi van betervezve..ez volt az egyik. De ekkora csúszással..lehet már fogom látni addig más formában. Mivel ha nézhető minőség fent a neten,a "kis" házimozimmal azért élvezhetően tudom megtekinteni.
    Nem az,hogy az ember nem bír várni napokat akár még max 1 hónapot is..de azért 2010-et írunk..digitális korszak..egyebek.
    Ennyit a forgalmazókról..:-(
  • CaptainRumi #19
    ennyi világpremier? Aha aha... 10-20 éve szerintem érthető, miért nem volt világpremier egy-egy mozifilm...Ha mai világban ti 3-4 hónap késést normálisnak véltek ( még Izlandon is előbb látják pl. a Predators-t), akkor egészségetekre.

    A szar szinkronról nem is beszélve. Na az milyen volt 20 éve?
    És akkor még a Moziünnep is elmarad?
    Igazatok van: tényleg semmi gáz.

  • sanyicks #18
    Nembaj! Majd akkor letöltjük! Jó stratégia ám ez faszfejkéim, most aztán feleannyi pénzt sem fogtok kapni...
  • flimo #17
    10 éve nem spoilereztek halálra az interneten a külföldi kritikák és azok a magyarok, akik letöltve már rég látták. Egy premierfilmhez az is hozzátartozik, hogy ha kifejted róla a véleményed bárhol egy fórumban, akkor nem legyintenek elnézően, hogy ezt már mindenki látta két hónapja, mert csak te voltál olyan barom, hogy megvárd a mozis bemutatót.
  • flimo #16
    Ezek közül az engem érdeklő filmek száma: 0.
  • flimo #15
    Én egyáltalán nem akciófilmként tekintek rá..

    Amúgy se hiszem, hogy odakint megnézik a magyar adatokat, nem hogy aszerint döntsenek. Ez a magyar forgalmazónak szól.
  • flimo #14
    A "logikádat" követve az apple-termékek megjelenésekor napokkal korábban sorban állók se rajongók, hisz azok otthon várnak türelmesen. Baromság. Arról nem is beszélve, hogy 2-3 hónapos csúszásnál akarva-akaratlan is belefutsz külföldi kritikákba, spoilerekbe.
  • tommygear #13
    akkor ezt is gépen nézzük sajnos
  • clx457 #12
    Persze hogy rinyál a nép,mert aki ebbe a generációba nő fel,annak az a pár hónap is késének számít.Régen persze más volt.De azóta eltelt jó pár év:)
    Felgyorsult a világ és ennyi!