Szekeres Viktor

Itt a Kísérlet amerikai feldolgozásának előzetese

Pár hónap és megjelenik Amerikában a 2001-es Kísérlet feldolgozása a Prison Break készítőjétől. Azonban a filmet csak otthon élvezhetik az érdeklődők, hiszen a Sony nem tartotta moziban eladhatónak.

Ahogy az várható volt, csak DVD-n jelenik meg a Kísérlet (The Experiment) amerikai verziója. Hiába szerepel a filmben két Oscar-díjas, Adrien Brody és Forest Whitaker, az ő pályájuk a szobor megszerzése után szomorú módon lefele ível, több bukásban szerepeltek, így mostanában már arra a szintre jutottak, hogy DVD-s filmekben és (a műfaj rajongóinak örömére) scifikben szerepelnek. Sőt, Whitaker már át is váltott tévére, hiszen az új Gyilkos elmék-sorozat főszereplője lesz.


A független filmként készült The Experiment-et végül a Sony vette meg, de igazi húzónév híján csak DVD-n adja ki szeptember 21-én. A filmet az a Paul Scheuring rendezte, akit a legtöbben a Prison Break atyjaként ismerhetnek, a történet pedig minden bizonnyal azok előtt is ismert, akik nem látták Oliver Hirschbiegel 2001-es Das Experiment-jét: pár átlagember egy pszichológiai kísérlet résztvevőjévé válik, egy, a külvilágtól elzárt épületben egy részük rab lesz, a többiek pedig börtönőrök.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bippo #2
    Aha, tehát volt egy amerikai börtönkísérlet('71, Stanford), amit a németek feldolgoztak filmben A kísérlet címmel, majd ezt az amcsik újrafeldolgozzák. Nagyszerű.
  • Lipi1980 #1
    Ez a német "eredetiben" is nagyon megdöbbentő volt, így az hogy amerikai feldolgozás, az semmit sem von le az értékéből, vagy éppenséggel tesz ahhoz hozzá.

    Kíváncsian várom!