Szekeres Viktor

Égő plakát a Harry Potter 7-nek

Megérkezett a Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. és 2. részének közös plakátja, amin ugyan egyelőre még nem látni a főbb karaktereket, de cserébe megkapjuk a lángoló Roxfort képét, no meg a bemutatók időpontját.

Megérkezett a Harry Potter hetedik és nyolcadik részének, a Halál ereklyéinek első plakátja, melyet nemsokára követni fog a szereplőket is láttató. A mostaniról egyelőre a hetedik regény két részre vágott történetét lefedő két film premierjének dátuma olvasható le, bár a 2010 és a 2011 mellé oda lehetett volna biggyeszteni, hogy november 19. és július 15. S az is látható, hogy az IMAX 3D, a Real-D és 3D-s formátumok mellett a 2D-s verzióra figyelmet felhívó felirat már halványabb, szinte a háttérbe vész. Pedig a Harry Potter utolsó részei nem 3D-s kamerákkal készültek, hanem mindössze konvertálás révén nyerték el harmadik dimenziójukat.

A lángokban álló Roxfort némileg spoileres lehet a történetet nem ismerők számára, de annak idején, a könyvek megjelenésekor, annyi részlet került napvilágra a történetről, hogy csak nehezen lehetett elkerülni a poénok lelövését. Az mindenesetre biztos, hogy a 7. és 8. részt is David Yates rendezte, abban pedig már csak reménykedni lehet, hogy sikerül jó záróepizódokat készítenie, s nem a csalódást keltő hatodik film szellemét vitte tovább.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • borkasztik #16
    Hoz_Hun benne volt az 5.-ösben a Főnix rendje és kapott magyarázatot is sőt ők harcoltak a végén is a minisztériumban. Ige és ha ott mutatták a filmben hogy Umbridge behívta a szobába és veritaserumt adott neki jó tudom nem így volt a könyvben de azért nem is kell túlozni hogy teljesen önszántából lett áruló!

    A 6 rész szerintem sokkal rosszabb volt ott alig volt varázslás!(AZ 5-ben legalább szépen megtervezték a DS edzéseket és úgy ahogy de benne volt lényeg) Na de 6.ban itt aztán nem derült ki miért is Félvér herceg a film címe! Itt egyfolytában az érzelmeket taglalták és össze vissza tömörítették az izgalmas( pl a tűzörvény rövidsége a barlangban) harci jelenteket sőt alig volt benne valami kb. 2-3 percbe össze lehetne foglalni és hol voltak az emlékek??? Még azt se magyarázták meg mik lehetnek a horcruxok:S MAjd hogyan fognak rájönni a 7. részben ha itt nem magyarázták meg? Teljes káosz volt a film, egyet értek azokkal akik azt mondják ez lett a legrosszabb HP adaptáció!

    Lehet hogy jót lehetett nevetni rajta de történetileg nem nagyon erőltették meg magukat és ez így nekem nem hozta igazán a Harry Potter kalandos rejtélyes hangulatát! Csak azért mert megjelenik a film elején a Harry Potter-es felirat és több humort raknak bele attól én még nem fogok hasra esni előtte! Nekem be kell bizanyítani a készítőknek hogy tényleg Harry Potter történetéről van szó, ami egyben izgalmas relytéjes és humoros is néhol! Itt a humor meg volt de a többi nem volt meg és számomra eléggé lapos lett!

    Azt nem mondom hogy legyen 100% egyező a könyvel vagy hogy nem tudtam én se neveteni a sok poénokon de hogy ennyire eltolják egyirányba a történetet és mást szinte alig valósítanak meg benne azért az már sok és durva volt nekem ez a könyv megerőszakolása volt!
  • Andrews2007 #15
    Benne volt az 5. részben a Főnix rendje, név szerint is megemlítve elmagyarázva és ott voltak a tagjai is. Nem tudom melyik filmet nézted... A 6.-ban volt sajnálatos hogy a félvér herceg 1 mondatot kapott. :) Nem erre gondoltál? Cho Chang karaktere áldozatul esett picit igen, de kiderült a később a filmben is! hogy veritaserumot kapott ha figyeltél. (bárki más is kikotyogta volna így, Piton mondja Umbridgenak konkrétan, hogy beleértve Cho Chang kihallgatását is, elfogyott a veritaserum)
  • Hoz_Hun #14
    Olvastam mind a 7 kötetet és sosem fogom megbocsátani hogy Cho Chang-ből árulót faragot az a genyó rendező. Azt hogy a filmek címe még csak köszönőviszonyban sincs a film témájával (Harry Potter és a Főnix Rendje és a filmben hol volt a Főnix rendje?... bele se tették). Meg a hasonló baromságok.
    Sajnos a Gyűrűk uráról nem nyilatkozhatok, mert bár a filmeket láttam, de az első könyv végére sosem jutottam el. Pedig kétszer is nekiálltam. Bombadil Toma, meg az Aranymag, meg a hasonló baromságok kihagyása nagyon jót tett a történetnek. Csak hogy az idióta szamár öt oldalas kóborlását meg se említsem. Nem tudom a későbbiekben is az ilyen baromságokat hagyta-e ki a rendező, de nagyon jól tette.
  • Librarian #13
    Hehh, imádtam kiskoromban a HP-kat, de már felnőtt fejjel olvastam egy FanFic 7. részt és jobb volt mint az egész eredeti sorozat... :D
  • immovable #12
    Nekem a regény nagyon tetszett, s lehet megkövezni de az összes filmet is élveztem. Természetesen nyomába sem ér a könyvnek, de kifejezetten élvezhető szerintem.
  • Andrews2007 #11
    A fiatal színészek viszont a legtöbbet az 5-6. részben javultak persze Oscart így se fogak kapni nem érdemlik meg. :D

    A 3.-ból is iszonyat sokat kihagytak (sokak kedvence akik olvasták a könyvet is) mégis nekem a 3-5-6 tetszik a legjobban ahogy szomszédaimnak is. A legjobb felnőtt és gyerek alakítások (Imelda Staunton Unbridgeként nagyon jól alakít de említhetném az új Dumbledore fejlődését az 5-65. részben vagy a Malfoy és a Ron gyerekszínészét stb) ezekben vannak, megvan a kellő sötét hangulat ami a késői könyvekben előtűnt, megvan a szuper hangulatos filmzene is és szép a fényképezés ezekben a részekben. A legszebb párbajok is ezekben vannak és az ötletességek. Én olvastam mind a 7 kötetet 2-szer is, de egy film esetében sosem ragaszkodok a könyvhez mivel teljesen más műfaj a kettő. A filmnek sajnos mindenképp vannak korlátai a játékidő a lehetőségek terén. A Gyűrűk Uránál amit már 4-szer elolvastam előzményekkel együtt (A szilmarilok 1-2. kor története, A Hobbit) sajnáltam hogy nincs benne a Megye megtisztítása de aztán egy felemás módon belekerült egy részlete a 3. rész bővített változatába. Ahol kellett a lehetőségekhez mérten (mivel nem csak a könyv fanoknak készül egy film) azért könyvhű volt a karakterek is jó eltaláltak voltak szívvel-lélekkel készült.

    Így kéne minden regényből adaptált filmnek.
  • Hoz_Hun #10
    Ja nem a 6. a legrosszab film... az 5. volt az. Ez a rendező egy hulladék. Amíg a keze közé nem kapta a HP-t egész jó kis filmek voltak ezek.
  • borkasztik #9
    Ja ne a regényt szidjad nem az tehet róla hogy annyi mindent kihagytak a könyvből és a 6 rész olyan lett amilyen( filmben) :S

    A könyvben is voltak érzelmes részek de nem ilyen mennyiségben ha emlékszel rá és olvastad! Szóval össze nem lehet hasonlítani a filmet és a könyvet mert nagyon más lett különösen ennél a résznél!

    Számomra ez 6. rész a legrosszabb adaptáció a háttértörténetet nagyon szépen megcsinálták csak éppen a lényeget hagyták ki a könyvből szinte :D

    Itt kihagytak egy csomó mindent ezzel szemben egy csomó olyan dolgot is beleraktak ami benne se volt a regényben szóval nagyon nem gondolták végig mit is akartak! Remélem az utolsó már tényleg méltó lesz a könyvhöz!

    Mellesleg Andrews ez tényleg igaz hogy emlékeket amiket kihagytak bepótolják majd a következő filmben ? XD
  • Ender Wiggin #8
    A realD a legjobb 3D eddig. Nem érzetre, az szubjektív. Technológiára. Olcsó, nem kell két projektor a vetítéshez (egy szalagon van mindkét szem számára a kép), se extra csili-vili vászon.
  • Narxis #7
    A regényt ne szidjad.