Szekeres Viktor

Amerikában is nagy siker a Tetovált lány

Ha már a Tetovált lány svéd verziója is nagy siker Amerikában, akkor milyen lesz a fogadtatása David Fincher amerikai verziójának, melyet a tervek szerint 2012 karácsonya előtt mutatnak majd be?

2010-ben eddig A tetovált lány, azaz a The Girl with the Dragon Tattoo, vagyis a Män som hatar kvinnor (hiszen svéd filmről van szó) a legsikeresebb limitált mozipremier Amerikában. A Stieg Larsson könyvtrilógiája alapján készített thriller 200-nál több moziban egy héten sem volt látható, azonban eddig már több mint 8 millió dollár bevételt hozott Amerikában, s ennél az amerikai művészfilmek sem teljesítettek jobban. Persze a 8 milliós bevétel még így eltörpül a nemzetközileg szerzett 92 millió dollár mellett.


Talán éppen ezért nem is csoda, hogy nemsokára elkészült a Tetovált lány amerikai feldolgozása, amit nem kisebb név fog rendezni, mint David Fincher. Sőt mi több, jelenleg Lisbeth Salander szerepre az egyik legkapósabb Hollywoodban, hiszen bárki is fogja alakítani a hackerlányt, minden bizonnyal megteszi az első lépést a sztárság fele vezető úton. A hírekben eddig olyan neveket emlegettek a sok ismeretlen aspiráns mellett, mint Carey Mulligan, Ellen Page, Natalie Portman, Keira Knightley, Kristen Stewart, Mia Wasikowska, Anne Hathaway és Scarlett Johansson. Az amerikai verzió forgatása októberben kezdődik Svédországban, a premier pedig jövő év decemberére várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #6
    A vege ennek is eleg amerikaias lett..
  • sanyicks #5
    fú ez egy kvajó film
  • Ender Wiggin #4
    Az eredeti jól sikerült, autentikus. Minek amerikai, a magyar megosztó pöcsfej úgy is szinkronosan nézi, nem mindegy tehát, hogy milyen nyelven beszélnek?
    Vajon az író, ha megérte volna, engedné, hogy elfossák szokás szerint amerikanizálva a regényeit?
  • Vergil 20 #3
    Kell az amerikai változat, ha Fincher csinálja.Fincher-ben bízhatsz. :D
  • winnie #2
    "abból a 100millióból inkább megcsinálhatnák a második részt az eredeti készítők"

    már mind a három részt megcsinálták tavaly.
  • kukacS3K #1
    minek amerikai változat? abból a 100millióból inkább megcsinálhatnák a második részt az eredeti készítők