Szekeres Viktor

A Nine Inch Nails-es Trent Reznor írja a Facebook-film zenéjét

Nem tipikus zenét fog kapni a The Social Network, hiszen David Fincher, a film rendezője, azt a Trent Reznort kérte fel komponálásra, akit eddig a többség a Nine Inch Nails-ből ismert. Reznor szerint a film remek lett és sötét tónusú.

Trent Reznor, a Nine Inch Nails agya írja, illetve írta meg a The Social Network című David Fincher-film zenéjét. Reznor elmondása szerint a rendező kereste meg őt, hogy elvállalná-e a Facebookról szóló film muzsikájának komponálását - amire ő nagyot nézett, de a forgatókönyvet elolvasva világossá vált neki, hogy mi Fincher célja a filmmel. Később, látva a The Social Networköt, úgy jellemezte azt, hogy "valóban kib---ott jó. És sötét." Trent Reznor társának Atticus Ross-t kérte fel, együtt készítették el a zenét.


A Jesse Eisenberg, Justin Timberlake és Andrew Garfield főszerepésével készített The Social Network Amerikában október elsején kerül bemutatásra, de a filmzenét tartalmazó CD már 2-3 héttel a premier előtt kapható lesz. Reznor előtt egyébként nem ismeretlen a filmzenék világában, hiszen korábban a Lost Highway - Útvesztőben és A tűzben edzett férfi zenéjén is dolgozott - igaz, nem zeneszerzői minősítésben. Sőt, Reznor készítette annak idején a Quake zenéjét is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NLZ #1
    Anno régen jó zenéket készített, de mostanában sok a gyenge cucc, kiváncsi vagyok, ez hogy fog elsülni.