Szekeres Viktor

Távozik a TV2 vezérigazgatója

8 évig volt a TV2-nél, de októbertől már nem Várdy Zoltán lesz a vezérigazgató. A TV2 közleménye szerint Várdy saját elhatározásából hagyja ott a csatornát és az ott eltöltött idejét sikeresnek ítélte meg.

A TV2 közlése szerint a csatornánál töltött nyolc év után saját elhatározásából távozik posztjáról a vezérigazgató, Várdy Zoltán. Várdy a sajtóközlemény szerint közös megegyezéssel válik meg munkakörétől, de a ProsiebenSat.1 csoport kérésének megfelelően 2010. október 1-jéig továbbra is ellátja feladatait. Várdy Zoltán 2002 óta dolgozott a TV2-nél, korábban, mint kereskedelmi igazgató, majd a csatorna korábbi tulajdonosa, az SBS európai kereskedelmi alelnöke volt. 2007-ben nevezték ki vezérigazgatónak, két évvel később pedig a cégcsoport közép - és kelet-európai regionális vezetője lett.

Thomas Ebeling, a ProSiebenSat.1 csoport vezérigazgatója a következő szavakkal "búcsúzott": "Sajnáljuk, hogy Várdy Zoltán megválik a ProSiebenSat.1 csoporttól, ugyanakkor megértjük, hogy új kihívásokra vágyik. Az elmúlt három évben eredményesen kezelte a TV2-t is érintő gazdasági válságot, és új alapokra helyezte a cég működését, melynek következtében a TV2 a korábbinál jóval hatékonyabban működő szervezetté vált. A cégcsoport Közép- és Kelet-Európáért felelős igazgatójaként pedig megteremtette a román és a magyar csatornák közti összehangolt működés alapjait. Megköszönve Zoltán értékes hozzájárulását a ProSiebenSat.1 csoport eredményeihez, további sikeres szakmai pályafutást kívánok neki."

Várdy Zoltán hivatalosan kiadott "utolsó szavai" a következők voltak: "Büszke vagyok a TV2-nél töltött 8 évemre, és mindazon sikerekre, amit a csapatommal együtt elértünk. Jelentős eredménynek tartom a TV2 újrapozícionálását, melynek következtében megújult a csatorna arculata. Fontos fegyvertény, hogy sikerült megszereznünk a Bajnokok Ligája közvetítési jogait, és az is, hogy megújítottuk a TV2 programstruktúrájának zászlóshajóit: az idén ősszel ötödik évadjára készülő Megasztárt és a mára egyértelműen sikerműsorrá vált Jóban Rosszban-t. Úgy érzem, nyolc év után megérett az idő a váltásra, arra, hogy új fejezetet nyissak szakmai pályafutásomban. A ProSiebenSat.1 csoport kérésének megfelelően azonban október 1-jéig folytatom munkámat, hogy a cég új vezetőjének alaposan előkészített 2011-es terveket és remek őszi műsorstruktúrát tudjak átadni."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • enzim #4
    A Tények azért olyan amilyen, mert kisebb költségvetésből kell gazdálkodni, 6 riporterre jut 4 stáb, valamint a legtöbb felvételt külsős TV-ktől kapják, mert egyszerűen nincs pénz helyszínre menni... Arról nem is beszélve, hogy az igazán minőségi híreket már nem is lehet ennyi pénzből megcsinálni. Nem védem őket, csak tényleg nehéz szarból várat építeni pár óra alatt.
  • TeDDyRuSh #3
    Nem tudom, de furcsálom, hogy meg voltak vele elégedve. Folyamatosan azt a híreket kaptuk, hogy mindig második a csatorna. Az a pár "Tuti Ász" műsorukon kívül elég sok bukta volt a repertoárban. Néha olyan dolgokat vállaltak be, ami mindenki számára tiszta volt, hogy bukásra van ítélve. Kifejezetten érezhető volt, hogy sokaszor az árra mentek. A spórolás meg kifejezetten érezhető zavaró volt.

    Nekem a legnagyobb csalódás a Tények. Sokkal gyengébb, vagy second hand híreket tolnak. Én reménykedek egy olyan vezérben, aki jobban átlátja a dolgokat és komoly célnak tűzi ki, hogy lenyomja a konkurenst.
  • bmw #2
    Az igazat ugysem irjak le....
  • enzim #1
    Nemtom ezt a búcsúszöveget honnan szedtétek, de kb. a fele nem is ugyanaz, mint amit mondott a körüzenetben...