Szekeres Viktor

Érkezik az Oroszlánkirály 3D

A Disney nekiállt klasszikus animációs filmjeit 3D-ssé konvertálni, s a tervek szerint ezek mozis bemutatókat kapnának. A térhatású Oroszlánkirály például már jövőre megtekinthető lenne az arra kijelölt filmszínházakban.

Don Hahn, producer, az Empire filmes magazinnak elmondta, hogy valóban mozikba kerül ismét az Oroszlánkirály (The Lion King), mégpedig napjaink trendjének megfelelően 3D-ben. Hahn elmondása szerint a konverziós folyamat még nagyon az elején jár, de a tervek szerint az Oroszlánkirály felturbózott változatának bemutatója valamikor a 2011 első felében mozikba kerülő Szépség és a Szörnyeteg (Beauty and the Beast) 3D-s verzióját fogja követni.

A Disney tervei egyébként választ fognak adni arra is, hogy a nézők mennyire vevők a mozikban a klasszikusok 3D-re való konvertálására, hiszen a konverziós folyamatnak fix ára van, melyet, ha visszahoznak az alkotások, akkor nemsokára sok "újrapremierben" lehet részünk. Hahn az interjúja során még elmondta a Roger Rabbit folytatásával kapcsolatban, hogy a rajongók nemsokára "nagyon, nagyon, nagyon boldogok" lesznek (vagyis nem lesz folytatás...?).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • richard45 #6
    Istenem ezzel a 3D hisztivel már házat lehetne bontani.
  • macseke #5
    én azért megnézem, ha rosszabb nem lesz, mint 'simán', 2D-ben, akkor már jó. Úgyis a zenéje a jó az egészben, majd úgy fogom fel, mint egy olcsó koncertet. :)
  • bippo #4
    ...mint egy falat kenyér.
  • tacsaby #3
    Parasztvakítás! Mi a francot lehet 3D-síteni az eleve 2D-s rajzfilmfigurákon? Borzasztó hogy Hollywood az ötlettelenségét és az alkotói válságát ilyen szánalmas ötletekkel kompenzálja.
  • Mister #2
    10 év mulva jön ugyanez 3D-ben és szaggal :D
  • xido #1
    Ez már szánalmas...rosszabb,mint a remakelés:)