Szekeres Viktor

Év végére jelentősen nőni fog a 3D-s mozitermek száma

Tovább folytatódik a mozik modernizálása, egyre több lesz a 3D-s terem, s így várhatóan a térhatású filmek hatalmas decemberi rohamát is felkészült infrastruktúra fogja várni a filmszínházak részéről.

A Screen Digest jelentésében arról számolt be, hogy év végére világszerte már 15300 digitális 3D-s vászon lesz, ami jelentős növekedést jelent 2009-hez képest, tavaly év végé ugyanis még "csak" 8989 teremben lehetett digitális 3D-filmet vetíteni. Ez azt is jelenti, hogy decemberre 25600 "digitális vászon" lesz a mozikban, ami ugyancsak jelentős növekedés az előző év végi 16335-höz képest.

A növekedési hullámmal így elkerülhetőek lesznek a 3D-s filmek torlódásai a mozikban, hiszen jelenleg ádáz küzdelem folyik a speciális termekért, s általában, ha egy új 3D-film érezik a mozikban, akkor a pár hete bemutatott régebbi bevételei nagyon megzuhannak, hiszen rengeteg filmszínházból kikerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Barakukk #1
    Szerencsésebb lenne, ha egyszerűen csak 3D-s vetítésre is alkalmas digitális teremről beszélnénk, hogy azért azoknak se menjen el a kedve a mozizástól, akik 1. nem látnak 3D-ben, 2. nem érdekli őket 3D-ben, 3. megfájdul a fejük a 3D-től. Az új Shrek mozi még normál jegyár mellett is csalódásként kezelhető bevétellel jelentkezik, szóval rögtön itt egy példa, hogy nem lehet akármit eladni 3D-vel.