Szekeres Viktor

Decemberben jön és 300 millióba kerül az Üvegtigris 3

Kevesebb, mint fél év múlva már láthatjuk is a mozikban az Üvegtigris harmadik részét, melyben a jól ismert szextetthez hetedikként Kamarás Iván csatlakozik, aki csak a forgatás miatt jön haza Amerikából.

Június 16-án kedden, egy sajtótájékoztató keretében jelentették be az Üvegtigris-filmek producerei, hogy nyáron leforgatják az Üvegtigris 3-at, mely december 16-án a mozikba is kerül. A kultfilmmé vált első rész hangulatát megőrizve, a harmadik rész része messze ellép az eddigi történettől, sokkal akciódúsabb lesz, s több jelenet a fővárosban játszódik. Ráadásul a főhősök száma is hétre bővül, hisz Rudolf Péter, Reviczky Gábor, Gáspár Sándor, Szarvas József, Horváth Lajos Ottó, Csuja Imre mellett a filmben Kamarás Iván is kulcsszerepet kap.


"A forgatást június végén kezdjük, és előreláthatólag 34 napig tart. A film költségvetése közel 300 millió forint, melynek csupán 30% az állami támogatás." - mondta el a sajtótájékoztatón Kovács Gábor producer. Az Üvegtigris 3 forgatókönyvét Búss Gábor Olivér, Hársing Hilda dramaturg és Rudolf Péter írták, a rendező pedig ismét Rudolf Péter lesz.

A most már trilógiaként is emlegethető filmsorozat első része 2001. októberében került a hazai mozikba, 120 ezer nézőt vonzott és közel 84 ezer DVD kelt el belőle. A második rész 2006. januárjában indult és 310 ezren látták itthon, a DVD eladások száma pedig meghaladta az 56 ezret.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)