Szekeres Viktor

Legalább hat mozifilm készül Ózról, a nagy varázslóról

Miközben Sam Raimi napjait most az tölti ki, hogy töpreng, vajon elvállalja-e a Disney Óz-feldolgozásának, illetve -újragondolásának rendezését, a fű alatt hat másik projekt főszereplője is Óz, illetve Dorothy.

A Pókember rendezője, Sam Raimi a napokban kapta meg a Disney stúdió ajánlatát, mely az Oz: The Great and Powerful megrendezésére vonatkozik. A filmről annyit lehet tudni, hogy az Óz-mesék előzményeit fogja bemutatni, a varázsló szerepében pedig Robert Downey Jr.-t láthatjuk.

A projekt azonban csak egy a jelenleg előkészületben lévő minimum féltucat Óz-film közül, hiszen L. Frank Baum klasszikus regénysorozatát többen is fel akarják dolgozni. A hasonlóság a hat projektben, hogy szinte egyik sem ragaszkodna a könyvekhez, mindegyik írója eredeti, Óz világában játszódó történettel akar előállni. Egyrészről Surrender Dorothy címmel Zach Helm (Felforgatókönyv) ír folytatást a népszerű meséhez, de a napokban jelentették be a Dorothy of Oz című animációs musicalt is. Ezeken kívül előkészületben van a Wicked című musical filmes verziója, a Shrek 4 írójának, Darren Lemkének az Oz-a, Josh Olson (Erőszakos múlt) és Todd MacFarlane sötét, kissé kifacsart regényadaptációja, valamint a John Boorman keze alatt készülő sima, nem dalközpontú animációs verzió.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)