Szekeres Viktor

Rebootot kap a Hófehérke

A 97-es élőszereplős Hófehérkét követően ezúttal modernizálni kívánják a klasszikus Grimm-mesét. Ezúttal a rendezői székbe nem kisebb név ülne, mint Brett Ratner, aki a Csúcsformában-sorozatért is felel.

A Deadline információi szerint újabb Hófehérke-verzió kerülhet nemsokára a mozikba. A klasszikus gyerekmese ezúttal modernizált változatban készülne - élő szereplőkkel. A hírek szerint a tervezett film rendezője Brett Ratner lenne, aki nem a mostani, hibrides trendet követné, hanem teljes egészében emberekkel játszaná el a karaktereket.


Az új Hófehérke a hírek szerint amellett, hogy aktuális lenne, komikus színben mutatná be a Grimm testvérek meséjét, s mindezért elsősorban az a Melisa Wallack felelne, akinek a nevét eddig a Bill írójaként láthattuk. Ratner Hófehérkéje tehát messze el fog rugaszkodni a Disney verziójától, például a hét törpe hét rabló lesz. Moziba tervezett élőszereplős Hófehérke-feldolgozást legutóbb 1997-ben láthattunk, a horrorisztikus Hófehérke - A terror meséjét, Sigourney Weaverrel a főszerepben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gothmog #12
    Hófehérkéből Neil Gaiman verziója (Hó, tükrök, almák) a legjobb.
    De tényleg.
  • Ender Wiggin #11
    FF4 - Egy alig pár éves filmet minek rebootolni? Elég lenne egy jó sztori. A szereplők Alba kivételével jó színészek voltak.

    És pont erről beszéltem, te nyilván tini vagy, akinek csak az számít, hogy valami csili-vili legyen. A RoboCop ma ócskának néz ki? - Nem hinném. Csak azért, mert nem animáció, hanem stop-motion a trükk (ami sokkal nagyobb kihívás még ma is, mint bármi más FX), még bőven nézhető. Nem kell reboot. A Robotzsaru klasszikus, felesleges nagyzoló szart készíteni belőle. Folytatásra vevő vagyok, bár a két remek színész (Weller vagy Burke már öreg lenne a szerepre - így szívem szerint, hagyni kéne ezeket nyugodni). Ahogy az Emlékmás is Schwarzi film, tök igénytelen lenne most egy Rock vagy valami más bárgyú izomember főszereplésével újraforgatni. Olyan stábot, úgy sem tudnak összehozni, mint ami az eredeti a filmben volt.
  • winnie #10
    "Függetlenül ki rendezi, szerintem a régiek fényében semmi szükség nincs a The Thing, Alien, Robocop, Ghostbusters, Fantastic Four vagy az Emlékmás újrakezdésére. Konzervatív vagyok. Vagy talán már elmúltam 16."

    egy FF4-re nem lenne szükség? pedig a csapatban sokkal, de sokkal több an, mint amit szerencsétlen tim story kihozott. nem is értem, hogy a brikanyírás és az amerikai taxi után hogy kaphatta meg mindkét filmet. a robocop is nagyon ócskának néz ki ma, pedig anno remek volt.
  • Darth Sith #9
    Nagy részben egyetértek veled, de a felsorolásodból kivenném pl a Batmant, mivel szerintem kifejezetten jó a Nolan-féle új megközelítés. Valójában nem összehasonlítható a kettő, mert teljesen más szemszögből mutatja be ugyanazt, és ez szerintem jó. De a többi felsorolásoddal többnyire egyetértek, hogy valóban lebutítják és tulajdonképpen "meggyalázzák" az eredeti műveket, pl. Star Trek. A régi gondolkodós, filozofálgatós filmekből/sorozatból lett egy verekedős, lövöldözős CG orgia, amelynek kb a címben és a nevekben van köze az eredetihez. És itt nem 1-2 filmet gondoltak újra, vagy alakítottak át, hanem 40 év alatt kialakúlt univerzumot dobtak félre tulajdonképpen, míg a Batman-nél minden megmaradt alapvetően, csak ugyanazokat az eseményeket, történéseket más szemszögből közelíti meg, de itt...

    "szerintem a régiek fényében semmi szükség nincs a The Thing, Alien, Robocop, Ghostbusters, Fantastic Four vagy az Emlékmás újrakezdésére."
    Egyetértek. Vannak filmek, amelyek úgy jók ahogy elkészültek, nincs szükség modernizálásra.
  • Ender Wiggin #8
    It's a Wonderful Life, 1946, Frank Capra. James Stewarttal, Donna Reeddel. Erre gondoltam, bármi is legyen a magyar fordítása.
    Én nem vagyok ilyen megbocsátó. A mostanság divatos reboot hisztéria minden áldozata a szívemnek kedves film (Clash Of Titans, Péntek 13, Halloween, Rémálom az Elm utcában, Burton-féle Batman, Start Trek stb stb stb), az új verziók pedig nem remixek, csak egyszerűen leegyszerűsített, igénytelen, nézhetetlen divat szarok. Hihetetlen a fantázia nélküliség, hogy már semmi másra nem futja, csak modernizálásra, vagy eredettörténetekre. Mások által megálmodott, ötletes univerzumok lealacsonyítására. Függetlenül ki rendezi, szerintem a régiek fényében semmi szükség nincs a The Thing, Alien, Robocop, Ghostbusters, Fantastic Four vagy az Emlékmás újrakezdésére. Konzervatív vagyok. Vagy talán már elmúltam 16.
  • pixx #7
    Nekem ilyen újragondolásból a Tin Man tetszett.
  • smaszi #6
    " Izgalmas dolog egy filmet új köntösben, új szemlélettel elkészítve látni, ill. régi filmeket mai stílusban."

    Igen, ez igaz.
    S itt megemlíteném az Alice in wonderland Tim Burton -ös feldolgozását. Hiába a sztárparádé, meg a 3D. Az egész valamiért olyan semmitmondó és unalmas volt (számomra legalább is). Igen, szinte mindenki ismerheti a story-t, ami rém gyenge, szerintem, de a Syfy -nak (nem is olyan rég) mégis sikerült összeraknia jóval olcsóbban egy remek kis minisorozatot. Ami hozzá is tett és el is vett az eredeti történetből. De mégis sokkal élvezhetőbb volt, mint a csiri-csáré Tim Burton agymenés...(azért vannak jó filmjei, de ez nem az)
  • bippo #5
    Mármint 'Az élet csodaszép'?

    Amúgy vannak filmek, amik egyszerűen úgy jók, ahogy vannak (pl. amiket felsoroltál), meg vannak történetek, amiket számtalanszor fel lehet dolgozni. A Hófehérke mondjuk egy ilyen.
    Önmagában nem vagyok remake-ellenes. Izgalmas dolog egy filmet új köntösben, új szemlélettel elkészítve látni, ill. régi filmeket mai stílusban.
    Zenében is rengeteg számot egy csomó együttes feldolgozott vagy remixelt, újrahangszerelt, izgalmasnak tartom az ilyeneket.
  • Ender Wiggin #4
    A reboot az tulajdonképpen mifán terem? Nem valami olyasmi, hogy a mai fiatal nemzedék, aki nem tud olvasni, nem néz klasszikus filmeket (na jó, inkább semmi olyat, amit cirka 2000 előtt készítettek), és ezért kell nekik egy túlzásokkal operáló akciójelenetekkel teli, szájbarágós, lebutított verzió mindenből? Már várom mikor lesz Csodálatos élet, Forrest Gump, Bambi stb reboot.
  • bippo #3
    Most ez mitől lenne reboot? Nem remake? Sima újrafeldolgozása a klasszikus történetnek. Na mindegy.
    Amúgy a Sigourney Weaver-es változat tetszett, nem volt rossz.