Szekeres Viktor

Ütős tévésorozat indul a nyáron

Nyáron Amerikában általában kevés sorozatot adnak a nagy amerikai tévécsatornák, azonban ezen ritkás felhozatalból is kiemelkedik pár ígéretes darab. Ezek egyik a Persons Unknown című rejtélyes dráma.

Július hetedikén indul el az NBC új, nyári minisorozata, a Persons Unknown, melynek nem csak története tűnik érdekesnek, hanem az eddigi előzetesei is felkelthetik az átlagnéző figyelmét. A hivatalos leírás szerint a 13 részes sorozat idegenek egy csoportjáról fog szólni, akik egy kihalt városkában térnek magukhoz, s miközben szinte semmire sem emlékeznek, egy hatalmas "kirakót" kell megoldaniuk, hogy mentsék az életüket és kijussanak az elátkozott helyről.


A sorozat a Közönséges bűnözők című krimi Oscar-díjas írója, Christopher McQuarrie jegyzi, a főszereplők között pedig több ismerős arcra bukkanhatunk, elég csak megemlíteni Jason Wiles (Harmadik műszak), Alan Ruck (Kerge város) vagy Reggie Lee (A szökés) nevét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #7
    ja. csak nem kilencen lesznek. és nem egy házban. és nem is film. de egyébként.

    (most az a verseny, hogy ki tud mondani frissebb filmet, amiben felhasználták ezt az alaphelyzetet, ami minimum 40-50 éve visszatérő vendég az amerikai filmekben?:)
  • apeelme #6
    Ez inkább egy az egyben a Kilencek háza. IMDB link
  • Novell #5
    "Ennyi erővel mondhattad volna a Kockát is,"

    Mondhattam volna, de a Fűrész ugrott be... :)

    "de mégis a filmek teljesen mások, mert a keret, a történet mégis egész más."

    Ezért mondtam, hogy egy pillantást biztosan megér... :)
  • winnie #4
    " a kiagyalónak nem volt türelme/képzelőereje (vagy úgy ált. tehetsége) vmi használható hátteret kidolgozni."

    az nem vall képzelőerőre, hogy egy klasszikus alaphelyzetet vesz, hogy azt úgy dolgozza ki, ami remélhetőleg eredeti? épp itt mutatkozik meg a képzelőerő, amikor egy ismert hősről, szituációról kell írni és valami újat hozol ki belőle.
  • galocza #3
    a magam részéről szeretem a sci-fit és a misztikus anyagokat (mind filmben mind könyvben), mert olyan élethelyzeteket, dilemmákat teremtenek, amelyek normál életünkben elképzelhetetlenek.
    az ilyen ötletekről viszont mindig az jut eszembe, hogy a kiagyalónak nem volt türelme/képzelőereje (vagy úgy ált. tehetsége) vmi használható hátteret kidolgozni.
    dobjunk bele egy rakat embert vmi abszurd szituációba, oszt majd lesz vmi. valóságshow a valóság morzsája nélkül.
  • Vanek úr #2
    Ennyi erővel mondhattad volna a Kockát is, mert abban is az az alap; de mégis a filmek teljesen mások, mert a keret, a történet mégis egész más.
  • Novell #1
    A sztori kicsit a Fűrész 2-re hajaz (idegenek egy elhagyott helyen "kirakóst" oldanak meg), de egy pillantást biztos megér