Szekeres Viktor

Vallási szervezet akar letiltatni egy sorozatot

Úgy tűnik, hogy nem csak mohamedán vallásúak, hanem katolikusok és zsidók is tiltakoznak a Comedy Central animációs sorozatai ellen - ezúttal ráadásul egy olyan széria csapta ki a biztosítékot, melyet még le sem forgattak.

A Comedy Central eddig általában a South Parkkal kapcsolatosan került összeütközésben különböző családvédő és vallási szervezetekkel, ezúttal azonban egy olyan sorozat csapta ki a biztosítékot, mely... nem is létezik. A Comedy Central ugyanis pár hete megrendelte a JC című animációs szériát, mely története szerint Jézus szabadulni akar hatalmas, de fásult apja árnyékából, s ezért átlagemberként New Yorkba költözik. Miközben tehát Isten videójátékokkal szórakoztatja magát, JC névre hallgató fia evilági megpróbáltatásokkal néz szembe.

Miközben a sorozat készítői még maguk sem tudják, hogy miképp fog kinézni a sorozat és mennyire tapint rá kényes témákra, addig pár befolyásos családvédő és vallási szervezet ("Katolikus Liga", "Zsidók és Keresztények Egyesült Amerikai Szövetsége") egyesítette erőit, s létrehozta a Citizens Against Religious Bigotry (Polgárok a vallásos vakbuzgóság ellen) elnevezésű szuperszervezetet. A CARB csütörtökön tartja első sajtótájákoztatóját, melyen megpróbálják a csatorna potenciális hirdetőit meggyőzni arról, hogy ne támogassák reklámjaikkal a JC-t, sőt, érjék el tiltakozásukkal azt, hogy a sorozat ne kerüljön képernyőre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ADAMEX9 #10
    Ú[email protected] tényleg jó film
    Én mondjuk azon lepődtem meg, hogy középiskolában ilyen irodalom érettségi tétel van: "Krisztus megpróbáltatásainak elemzése Mel Gibson Passióján keresztül"
    Nah ez gyilkos téma
    A cikkhez meg annyit: Higgyék azt, hogy nincs ilyen sorozat! Ha a hit csodákra képes, akkor megoldva!
  • Tinman #9
    "DE amíg be nem bizonyítják isten létezését addig az egész nem sokkal több mint babonaság."

    Az egész Isten kérdés megint csak félreértések sorozata. Rossz felfogás.

    A katolikusok nagy része egy öreg szakállas, trónján üldögélő bölcs öregembert /hiszen saját képmására alkotott bennünket nem? ;-)/ képzel el. Vagy egy nagy fényességet, ami szól hozzá. Fél-ateisták, akik Hollywoodon nevelkedtek, pedig valami Morgan Freeman-like karaktert képzelnek Istennek. Fail.
    Ráadásul az "egy Istenben 3 személy" dilemma is jól összekavarja a nyájat.

    Viszont "babonának" titulálni százmilliók hitét az a másik fail. Vannak dolgok amiket nem kell bizonyítani, megmérni, vizsgálni, mert maga az Élet a legjobb bizonyíték Isten létezésére.
  • Tinman #8
    Az emberek nagy része félreértelmezi a gyak. bármilyen vallás bármilyen tanítását.
    Ergo a vallás nem a nép ópiuma /bár annak sem rossz/, hanem a háborúk és a gyűlöletkeltés melegágya. Mindez azért, mert nem elég intelligensek, hogy felfogják, az alapvető mondandót...
  • haxoror #7
  • bippo #6
    jav: 3.par.
  • bippo #5
    Bár az ortodox zsidók nem fogadják el, a zsidóság nem kis része elfogadja Jézust prófétaként. Emellet vannak olyan új zsidó mozgalmak, akik elfogadják Jézust Messiásként is.

    Amúgy tényleg nem kéne ilyennel viccelni (lsd. Tízparancsolat, 2.parancsolat), bár érdekes kérdéseket vet fel a téma.
    Érdemes megtekinteni a Krisztus utolsó megkísértése c. filmet, vagy magyar vonatkozásban az Ú[email protected] is hasonló alapötleten alapul.
    Ill. a tiltakozáshoz kapcsolódik a South Park 200-as és 201-es része. (14-es szezon 5,6-os rész)
  • bigjoe #4
    Természetesen tolerálni kell mindenkinek a hitét és valóban jó hír, hogy a zsidók és a keresztények összefogtak. DE amíg be nem bizonyítják isten létezését addig az egész nem sokkal több mint babonaság. ÍGY tartsák meg maguknak a véleményüket ha nem
    tetszik valami akkor ne nézzék!
    Egyébként is szerintem a vallás magánügy amit nem szabadna összekeverni a világi dolgokkal. Arról nem is beszélve, hogy a múltban amikor az egyház volt a fő hatalom hihetetlenül sok bűnt kővettek el isten nevében!!!!
  • bvalek2 #3
    Belerúgni csak abba lehet, aki hagyja magát. Jellemző hogy nem MH (Mohamed Haver) kalandjait készülnek bemutatni, azt persze nem mernék megtenni. Jézuson lehet élcelődni, mert nem sok katolikus futkos a világban a testére szerelt dinamittal, a rabbikra sem jellemző, hogy fatvákat adnak ki a zsinagógában üvöltözve :)

    Dawkinsék is olyan "bátrak", hogy az eleve toleráns és többnyire ateista Londonban furikáznak a buszaikkal. Miért nem Kairóban vagy Isztambulban próbálkoznak vele? Netán Rijádban? Jaaa, hogy az Amerika szövetséges szaúdi bíróság eltávolítaná a buksijukat a nyakukról? Hát az kérem tényleg bátorság lenne, viszont nem túl jövedelmező.

    Zsidók és Keresztények Egyesült Amerikai Szövetsége feltűnt ez valakinek? A zsidók nem éppen arról híresek, hogy Jézus rajongói lennének, és mégis vannak akik a keresztények mellé állnak, amikor bántják őket? Számomra ez a legérdekesebb az egész hírből :)
  • immovable #2
    ...vallás... innentől kezdve minden magyarázat felesleges.
  • Wittgen #1
    Ezek betegek. Mármint a fent nevezett szervezetek tagjai.