Szekeres Viktor

Alice leverte a Sötét lovagot is

A világon a hatodik filmként az Alice Csodaországban is átlépte az egymilliárd dolláros bevételi álomhatárt. Johnny Depp ráadásul immáron másodjára élhette át ezt, s valószínűleg nem utoljára.

Nem sokan hitték volna, hogy a nem különösebben mainstream Tim Burton legújabb rendezése, az Alice Csodaországban akkora siker lesz, hogy nyáron már minden ötödik legtöbbet hozó filmjeként fogjuk emlegetni. A 3D-ssé konvertált film az Avatar-láz lecsengése után debütált, az első nagyobb 3D-snek mondott produkcióként, a nézők pedig sorban álltak a jegyekért.

Az Alice Csodaországban hétfőn, hatodik filmként átlépte az egymilliárd dolláros nemzetközi bevételi határt, s rá két napra maga mögé utasította az 1,001 milliárdot produkáló Sötét lovagot. Az 1,066 milliárdos, negyedik Karib-tenger kalózai utolérése már elég kemény feladatnak tűnhet, de Johnny Deppet ez nyilván nem fogja izgatni, hiszen ő az első olyan filmes főszereplő, aki két, egymilliárdos filmet is maga mögött tudhat. (Orlando Bloom is elérte ezt korábban, de valószínűsíthető, hogy nem ő volt a kulcs a Kalózok és a Gyűrűk ura 3 sikereihez. Az egymilliárdos listán az említett filmek mellett természetesen az Avatar és a Titanic is megtalálható.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nagira #14
    (13) Oké, köszi. Én inkább csak onnan tájékozódom, és eszembe nem jutott volna, hogy egy ilyen oldalon előfordulhat ilyesmi. De Joe Black óta tudjuk, hogy csak két dolog biztos.:)
  • winnie #13
    "mert gondolom ez logikus kellett volna, hogy legyen, hogy valaki csak úgy szórakozásból átírta a valódi bevételt? "

    logikus, hiszen a bevétel nem annyi pár hete, ergó rosszul van felvezetve.

    nem hiszem, hogy át tudod úgy írni az avatar majd 3 milliárdos bevételét, hogy ne tűnjön fel.
  • Nagira #12
    Tudok frissíteni, köszi a kedves szavakat.

    "más pedig vissza írta tegnap a számot " : mert gondolom ez logikus kellett volna, hogy legyen, hogy valaki csak úgy szórakozásból átírta a valódi bevételt? Értem. Akkor lehet, hogy az Avatar mégsem első, csak valaki vicces kedvében volt?
  • winnie #11
    istenem, ha nem jó az imdb, ha valaki rossz adatot vitt fel, akkor frissítsd, nem ördöngösség.

    "Akkor, hogy is van ez?"

    nem hiszem, hogy olyan nagy rejtély: valaki frissítette a helyes bevétellel, más pedig vissza írta tegnap a számot 997 millióra, hogy a batman legyen az ötödik.
  • Nagira #10
    Érdekes, az imdb oldalán valóban hatodik az Alice, de csak 997 millióval (kerekítettem). A TDK pedig büszkén birtokolja az 5. helyet. És tegnap lett utoljára frissítve. Akkor, hogy is van ez?

    Egyébként nagyon szeretem a Burton-Depp párost, hátha még Elfman úr is csatlakozik harmadikként, de ennél a filmnél csak a zene sikerült úgy, ahogy kellett. Tetszett a film, de sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle.
    A Sötét Lovag nagy kedvenc az újabb filmek közül, igaz, nem kis szerepe volt ebben Jokernek. Elcipelte egymaga az egész filmet:).
  • M0RN1NGST4R #9
    teljesen egyet értek.
    Valamint ha már depp és szürrealitás, akkor 1000szer inkább a dr parnassus. (még ha rövid ideig is játszik)
  • Etinger #8
    a TDK egy nagyszerű film, de ettől még érdekes ez az 1.001 M
  • ffxi #7
    Sztem gyenge lett. Fiataloknak készült fiml ez.
  • toflehi #6
    Eddig az összes Burton filmet nagyon szerettem. Kivéve ezt az Alice-t. Sztem nagyon gyengén sikerült. Gagyi történet, hatásvadász, nem pedig egyedi és mélyértelmű trükkök (pl spec effektek) vannak benne, ellentétben a többi Burton filmmel. Depp-től is unalmas már ez a karakter (pl Willy Wonka).
    Az egyszeri embert viszont, aki valszeg nem látta TB korábbi filmjeit, úgy tűnik lenyűgözte a szürreális világ képi megvalósítása a 3D-vel karöltve, holott pl az Avatarhoz képest egy nagy nulla ebben is.
  • BaliBoy #5
    Számomra még mindig hihetetlen, hogy a Sótét lovag egyáltalán képes volt elérni a 500 milliót is.
    Mondjuk az Alice-on is csodálkozok, bár mindig jobban tetszett mint a DK.