Szekeres Viktor

Itthon bedarálta versenytársait a Robin Hood

32 magyar moziban mutatták be csütörtökön a Robin Hoodot, s ennek megfelelően Ridley Scott és Russell Crowe filmje szerezte meg az első helyet a magyar bevételi toplistán. Az Avatar, sokak örömére, még mindig az ötödik helyet foglalja el.

Itthon esélye sem volt a Vasembernek Robin Hooddal szemben, köszönhetően annak, hogy előbbi immáron harmadik hete van a mozikban, természetesen ilyenkor egy premierfilmmel nem egyszerű felvenni a versenyt. Azonban meglepetésre a Robin Hoodot az első hétvégéjén itthon csak 39 131-en látták, s ez bizony kevesebb, mint a Vasember második része által produkált 42 ezres start. (Eddig azt hihettük volna, hogy itthon a képregényfilm kevésbé menő műfaj.)


Az első helyen nyitó sherwoodi hős és a Vasember 2 mögött régebbi filmek sorjáznak: a titánok harca, az Így neveld a sárkányodat, valamint az Avatar. Utóbbi, bár már DVD-n is megjelent és 22 hete mutatták be, még mindig 51 moziban látható, s a hétvégén 6520-an nézték meg Magyarországon James Cameron scifijét. Ez az adat pedig 30%-kal magasabb, mint az előző hétvégi nézőszám.

Robin Hood uralkodása minden bizonnyal meglehetősen rövid lesz, hiszen csütörtöktől már a Perzsia hercegét láthatjuk itthon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bladesoft #2
    és mégis milyen jó lett. Nem igaz? Na jó az tény hogy az igazán "egyedi" ha valaki szidja az Avatart. Asszem a 10-14 közötti internertes vérpistikék között a legnépszerübb ez a stilus.
  • Csakezmaradt #1
    Az avatar NEM Sci-Fi, az egy izé, inkább csak romantikus fantasy. :P És ne azzal jöjjenek, hogy legnépszerűbb, mert ennyi a bevétel! Összehasonlítani egy mai bevételt egy 10 évvel ezelőttivel BAROMSÁG! Infláció, a jegy árának emelése, stb... Nézőszámot mondjanak. De az sem valós, a Casablancáról pl. nincs nézettségi adat.
    Az avatar nem más, mint egy Csillagközi invázió, Hupikék törpikék, Titanic és egy rakat más film keveréke...
    Ahogy Kőhalmi mondta a Showder Klubban: A vége fél órányi Mortal Combat és háborús film, előtte meg egy 2 órás természetfilm.