Szekeres Viktor

Új IMAX-fim Budapesten

Aki már unja, hogy a régi, meglehetősen színes filmkínálatot követően mostanság csak egy-két filmre vásárolhat jegyet a hazai IMAX-moziba, annak jó hír, hogy frissül a budapesti IMAX-kínálat.

Lehet, hogy nagyon sokan nézték meg a hazai IMAX moziban az Avatart vagy az Alice Csodaországbant, de a filmekkel kapcsolatban ugyanaz lehet a nézők érzése, mint a felkonvertált 3D-s alkotásokkal. Ugyanis sem James Cameron, sem Tim Burton nem IMAX-kamerákkal forgatta filmjét, azok kópiáiból csak utólagosan készítettek IMAX-kész verzióit.

Itthon sajnos az igazi játékfilmes IMAX-élményről lemaradtunk, hiszen a Sötét lovag, melynek bizonyos jeleneteit valóban IMAX-mozikra készítették, nem kerül bemutatásra a nagy vásznon. Hasonlóképpen kimaradtak a hazai nézők a konvertált Star Trekről, de a hírek szerint a Perzsia hercege konverziója már látható lesz a hazai IMAX-teremben is.


De addig is a Cinema City Aréna ismét visszahozza a klasszikus IMAX-formátumos dokumentumfilmeket. Csütörtöktől már nálunk is látható Jean-Jacques Mantello dokumentumfilmje, a 2004-es Cápák 3D (Sharks 3D), mely, miképp az a címből is kitűnik, nem csak IMAX, hanem 3D-s is egyben. A hazai IMAX-mozi jelenleg napi egyszer adja az Avatart (22.15), háromszor az Alice-t és négy alkalommal a Cápákat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #7
    "Gyakorlatilag többen nézik meg az este negyed tizenegykor kezdődő Avatart, mint az összes többi filmet együttesen. "

    mármint többen rendelnek rá előzetesen jegyet, igaz? mert a többire felesleges előre venni, elég előtte.
  • eldiaz #6
    2k vagy 4k:)?
  • kandeláber #5
    Furcsa üzletpolitikát folytat a cég. Megnézve a jegyrendelő oldalt: a cápáson is meg az Alízon is pang a terem az ürességtől, az Avatar meg gyakorlatilag csurig tele van. Gyakorlatilag többen nézik meg az este negyed tizenegykor kezdődő Avatart, mint az összes többi filmet együttesen. Biztos, hogy több Avatarra lenne igény, ráadásul a vidékieknek nem is jó ez a késői kezdés.
  • winnie #4
    hogy jön ide a 3d?
  • Kerub #3
    Az alapján amit az "ál 3D" Titánok harcáról olvastam, előbb nézek meg 10 imax természet, doku, űr, vízalatti filmet 10szer mint azt
  • Proart #2
    Remélem behozzák majd a Hubble Imax 3d-t, ez a cápás dolog nem igazán érdekel.
  • mgenya911 #1
    cápa3d ..a kép minősége tényleg zseniális az imax 3d kameráknak köszönhetően, de aki moziba megy nem hiszem, hogy úszkáló cápákat meg halakat akar nézni 40 percig...