Szekeres Viktor

A tavalyi év egyik legjobb sorozata a TV2-n

2009 egyik legjobb sorozatát kínálja vasárnap estétől a TV2. A királyság, vagyis a Kings, egy ismert bibliai történetet, Dávid királyét, helyezi a mába. A főszerepben Ian McShane-t láthatjuk.

Nem lehet azt mondani, hogy a TV2 elaprózná mostanság, hiszen míg előző hónapban három új sorozatot indítottak útnak, úgy áprilisban is minimum három újdonságot láthatunk. Ezek közül az egyikről, a Knight Riderről írtunk már, azonban az új Michael Knight kalandjainak inkább a rajongók örültek, a kritikusok csak hümmögtek láttukon. Azonban az április 18-án vasárnap, 23 órás kezdettel bemutatkozó A királyság esetében fordított volt a helyzet.

Az eredetileg Kings címre hallgató szériát tavaly indította útjára az NBC, azonban a bibliai Dávid király történetének modern kulisszák közé helyezése a nézettség tekintetében csúnyán megbukott. Ennek ellenére a sorozat még kifejezetten egyedi, megtekintésre érdemes, főleg, hogy főszereplője nem más, mint a Deadwoodból (is) ismert Ian McShane.


A királyság hivatalos tartalma a következő: David Shepherd a Gath elleni háborúban harcol, s amikor két társa hadifogságba kerül, a paranccsal dacolva egyedül indul mentőakcióra. Mindhárman sikeresen visszajutnak a táborba, majd David ott tudja meg, hogy a király fiát mentette ki. Így aztán Silas király katonai összekötővé nevezi ki, s a városban kell maradnia. Közben a harc a békekötés ellenére folytatódik, hogy gazdasági érdekeket szolgáljon, és, hogy ne derüljön ki a trónra jutásának módja, a király megszegi az egyezményt. David testvére elesik a háborúban, így a férfi a nagy fájdalmában kiáll a frontvonalra, egy fehér zászlóval a kezében, s beszédével békére készteti a harcolókat. Silas sógora és fia eközben puccsot terveznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!