Szekeres Viktor

Európa tavalyi sikerfilmjét dolgozza fel David Fincher

David Fincher készítheti el az elmúlt idők legnagyobb európai könyv- és filmsikerének, a Tetovált lánynak az amerikai mozis feldolgozását. A rendező a női főszerepre egy ismeretlen színészt szeretne szerződtetni.

A The Playlist információi szerint David Fincher készítheti el a 2009-es európai sikerfilm, A tetovált lány (The Girl With The Dragon Tattoo) amerikai feldolgozását. A Hetedik és a Harcosok klubja rendezője által kinézett produkció a nálunk is megjelent azonos című regényből készült és eddig Amerikában 1,5 millió, világszerte pedig 85 millió dollár bevételt hozott.


A film a svéd író, Stieg Larsson Millennium-trilógiájának első kötetét dolgozza fel, és egy újságíró, valamint egy lázadó hackerlány történetét ismerteti meg a nézőkkel. A páros egy iparmágnás 40 éve eltűnt unokahúgának ügyében nyomoz, s ahogy az lenni szokott, az átlagos ügyről kiderül, hogy sokkal több, mint aminek első pillantásra látszik.

A könyvsorozat további két kötetének filmadaptációja is elkészült és nemsokára bemutatásra is kerülnek Svédországban. A tetovált lány hazai premierjére július 15-én kerül sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Wittgen #2
    Gondolom, a könyvben is benne vannak...
  • azirafael #1
    Egy jó kis átlagos krimi. Szomorú, hogy már ez is kiemelkedőnek számít manapság. A sokkoló/erotikus jelenetek véleményem szerint teljesen feleslegesen kerültek a filmbe, semmivel nem viszik előrébb a történetet... de biztosan emelték a nézettséget :)