Szekeres Viktor

Akarunk 3D-s Hobbitot?

Még nem dőlt el, hogy 3D-s lesz-e a Hobbit két része. A döntésben nagy szerepet fog játszani az is, hogy a Warner hajlandó-e beletenni több tízmillió dollárt az eredeti Gyűrűk ura-trilógiába, hogy 3D-ssé varázsolja azt.

Ahogy a legtöbb, jövőben elkészülő nagyszabású film esetében, úgy a Hobbitnál sem maradhat el a 2D kontra 3D elmélkedés. Arról már korábban is hírt adtunk, hogy a Warnert mindenképpen érdekelné egy 3D-s Hobbit, meg is indította a stúdió az ezirányú puatolózásokat. Annyi biztos, hogy a rendező, Guillermo del Toro a hagyományos, 2D-s forgatást részesíteni előnyben. (Ettől persze még utólag lehet szoftveresen 3D-síteni a végeredményt.)

Azért is erőlteti ennyire a Warner a 3D-t, mert jelenleg bizony náluk van az aranytojást tojó tyúk, ugyanis 60-80 millió dolláros befektetéssel az eredeti Gyűrűk ura-trilógiát térhatásúvá tudják tenni, ami hatalmas pluszbevételeket jelenthet mozis újrabemutatóval és DVD-, valamint BR-kiadással megtámogatva. Egyelőre még nem született döntés a LOTR-filmek további sorsáról, az azonban biztos, hogy a Warner a "mindent vagy semmit" elvet vallja, vagy mind az 5 film 3D-s lesz, vagy egyik sem, ugyanis nem szeretnék, ha a 3D-re konvertált Gyűrűk ura mellé két, vizuálisan alacsonyabb rendű Hobbit-epizód kerülne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sliderx #8
    Tán el kéne olvasni a könyvet.
  • kalapos01 #7
    Azt már elég régen bejelentették.
  • brueni #6
    akkor már a starwarsot is kérem 3d-be, hogy újra ki lehessen adni
  • Justil #5
    "vizuálisan alacsonyabb rendű"

    hát ez kész...
  • TripTucker #4
    "Igen akarjam..."
  • bitbandita #3
    Ha a sztori jó felőlem jöhet.
  • Narxis #2
    Őszintén szólva, én nem akarok, de igazából nekem mindegy. Én a sztori miatt ültem le a LotR vetítésére is annak idején, bár ha belegondolok lehet nagyot dobott volna az amúgy is szép környezetben a 3D...na mindegy, legyen jó sztorija, maradjon hű a könyvhöz valamennyire és nekem ennyi elég.
  • blessyou #1
    Nem akarunk :)