Szekeres Viktor

A Batman 3. részével lezárul a történet

Először nyilatkozott Christopher Nolan az új Batman-filmmel és a Superman rebootjával kapcsolatban, s bár nem sok információval szolgált, mindenképpen említést érdemel a kivételes esemény.

A Los Angeles Times volt az a szerencsés sajtóorgánum, mely először beszélgethetett el hosszabban is a Sötét lovag rendezőjével annak új filmterveiről. (Az interjú egy részét az LA Times blogján el lehet olvasni, azonban a teljes verzió csak nyomtatásban jelenik meg.)

A nyáron az Eredet (Inception) című scifivel jelentkező rendező elmondta, hogy testvére, Jonathan Nolan jelenleg is dolgozik a harmadik újkori Batman-film forgatókönyvén, ő is rá vár, de egyelőre nehezen áll össze az epikusnak tervezett történet. Nolan egyelőre nem erősítette meg, hogy ő is fogja rendezni az új Batmant, az azonban mindenképp célja, hogy "saját gyermekének" jó lezárást adjon, azzal igazi trilógia kerekedjen a rebootból. Természetesen egyelőre főellenségekről sem volt szó, azonban egy félmondatban Nolan megjegyezte, hogy Mr. Freeze megjelenésére nem kell számítani.

Nolan az új Superman-filmről is beszélt, elmondása szerint David Goyer fantasztikus sztorival, újszerű megközelítéssel rukkolt elő, melybe azonnal beleszeretett. A film elkészítésében egyébként nagyjából olyan szerepet fog vállalni, mint Peter Jackson a District 9-ban vagy a tervezett Hobbitban, így egyelőre még nem tudni, ki rendezheti a rebootot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JASON13 #18
    Ne felejtsük el hogy ezek konkrét történettel rendelkező batman filmet. Szerintem képregények megfilmesítése Nolan után várhatóak, mint pl a Knightfall, Hush, Arkham Asylum... stb. Nolan csak újra felépítette az alapoktól, tulajdonképpen a begins és a dark knight is kezdetek mint lezárult fejezetek. A 3. rész valamilyen szinten lezárás lesz de bizonyára nem úgy hogy kinyiffan batman a végén hanem hogy ott áll ismét a házak tetején és míg él figyel Gotham-re. Tehát utána csak jó lehet.

    Már nagyon várom hogy egyszerre láthassam mind a három részt egymás után. Én amúgy Nolanékből simán kinézek most már egy olyan filmet amiben felvonultatja szinte az összes ellenséget, akiket mondjuk valóságosan meglehet csinálni.
  • bmw #17
    Szerintem is lehetne nyugodtan meg jo par Batman filmet csinalni....
  • sugarman #16
    öcsém ezt a cenzúrát, ami itt folyik :S már a második hozzászólásomat törölték
  • Justil #15
    ámen...
  • winnie #14
    szívem, azért, mert tetszik a fűrész, már igénytelen vagyok? lebuktam, vállalom. na, nem mintha mondtam volna valaha is, hogy igényes vagyok. folytassam? resident evil 3? jöhet, remek volt. véres valentin 3d? alap. háromszor. moziban. tévében prison break, 24, alias? megvan az összes évad dvd-n. komolyan sajnálom, hogy csalódás ért. hidd el, nem az utolsó.

    ui: persze ezért szeretünk fórumozni, hiszen ilyenkor mindig rádöbben az ember, hogy mennyien nem képesek szöveget értelmezni, a sorok között olvasni, poént értelmezni.

    ui2: de annál nagyobb megtiszteltetésnek érzem, hogy téged is ennyire izgat a személyem, az ízlésem, a karakterem. tényleg sajnálom, hogy nem vizsonozhatom:))
  • Justil #13
    "mármint, hogy tök jók lesznek végig?"

    ezzel végülis remekül megfogalmaztad saját igénytelenséged, ízléstelenséged, és hozzá nem értésed mibenlétét...grat!
  • unisol1 #10
    Így van! Amíg kereslet van,addig kínálat is lesz (baromság lenne nem így csinálni, így is sok próbálkozás van, ami vagy bejön, vagy nem, mégis belefognak, egy tuti címet meg kell lovagolni, amíg csak lehet)!
    UFF!
  • Axlkenobi #9
    "...ebben a batmanben meg pont Nolan a lényeg, ha ő nem lesz akkor megint szart kapunk..."

    Ebben a Batman-ben valóban, hiszen ő álmodta meg ezt a realisztikusabb stílust, viszont ez nem jelenti azt, hogy ez az egyetlen jó. Nolan előtt is voltak Batman-filmek és utána is lesznek. Hogy milyenek, az majd elválik, nem tudhatjuk. Az is lehet, hogy teljesen más típusúak, de könnyen elképzelhető, hogy egy friss csapattal a Warner a Nolan által kitaposott ösvényt akarja majd követni. Két dolog viszont mindenképp biztos, hogy a Nolan-trilógia után is lesz Batman-film (csak idő kérdése) valamint, hogy nem ő az egyetlen, aki jó Batman-filmet tud csinálni. Christopher Nolan kimagasló tudású direktor, egyike a jelenkor legjobbjainak, de az nem jelenti azt, hogy holnap nem jön egy hasonló tudású fiatal tehetség.
  • Etinger #8
    "mármint, hogy tök jók lesznek végig?"

    Hát persze hogy! :D
  • CaptainRumi #7
    Jó, hogy Nolan lezárja az "ő" batmanét. Véleményem szerint, itt is hatásos lenne mondjuk Batman halála a végén. Aztán utána kezdődhetne egy új látásmódú denevérember kaland, ha úgy tetszik egy újabb reboot.Például az Arkham Asylum stílusa nagyon tetszene vásznon is, azt valahol Nolan és a Burton elképzelése közé helyezném.