Szekeres Viktor

DiCaprio-premier még sosem volt ilyen erős

Bevált a Paramount húzása, hiszen a majd fél évvel elhalasztott, Martin Scorsese rendezte Viharsziget a rendező legerősebb premierjét szállította, s ugyanezt mondhatta el magáról a főszereplő, Leonardo DiCaprio is.

Első amerikai hétvégéjén 40,2 millió dolláros bevétellel nyitott a Viharsziget (Shutter Island) című Martin Scorsese-film, s ezzel az Éli könyve és a Valentin nap után az év harmadik olyan filmje lehet, mely megközelíti a 100 milliós álomhatárt. A film bemutatóját eredetileg 2009 őszére tervezték volna, de a stúdió anyagi okok miatt halasztott, s így több pénz jutott a reklámkampány kifuttatására is.


A jó nyitány talán annak is köszönhető, hogy nem nagyon volt vetélytársa a kriminek, hiszen a hét második legsikeresebb premierje a négy kópiával a 28. helyen nyitó Roman Polanski-féle Ghost Writer lett, mely 179 ezer dollárt termelt három nap alatt. Ez, a 45 milliós költségvetéshez képest egyelőre nem túl sok.


A toplista egyébként szinte teljesen intakt maradt: a Valentin nap nagy eséssel az előzetes becslések szerint megtartja még egy hétig a második helyet az Avatar előtt - előbb 87,5, utóbbi 687,5 millió dolláros összbevételnél tart. Péntektől ismét két premierfilm fog a nézőkért vetélkedni: a Kevin Smith-féle Két kopper (Cop Out) Bruce Willis-szel, valamint a Crazies című horrorfeldolgozás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!