Szekeres Viktor

Az Avatart itthon nem lehet eltaposni

Hat magyar premierfilm volt a héten, köztük az év három legjobb filmje - két Oscarra és egy idegen nyelvű Oscarra jelölt alkotás. Naná, hogy összesen nem nézték meg a hármat annyian, mint az Avatart vagy a Valentin napot.

Csütörtöktől vasárnapig itthon az Avatart látták legtöbben (32631 néző, ebből 17825 Budapesten), így a Valentin nap a második helyre szorult (28922 néző, több mint a fele a fővárosba). A legjobb friss premier a harmadik helyen bemutatkozó Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak lett, de a 26032 nézőre nem lehet különösebben büszke a forgalmazó Intercom.


Az Oscar egyik esélyese, a George Clooney-féle Az egek ura a negyedik helyen mutatkozott be, regisztrálhatott 16007 fizető érdeklődőt, akik közül 13219-en budapestiek voltak, ami nem meglepő, hiszen eléggé el nem ítélhető módon a "díjas" filmek jóval népszerűbbek Budapesten, mint a közönségfilmek. Egyébként a film startja kifejezetten jónak mondható, hiszen a Villámtolvaj 32 kópiájával szemben csak 16 moziban került bemutatásra.


Még kevesebb kópián, szám szerint 4-en mutatta be Budapest Film a szinte minden filmes díjat begyűjtő A bombák földjén című háborús filmet, azonban a kevés moziban a 2678 néző nem jelent túl hízelgő kihasználtságot. Mindenesetre a teljesítmény Budapesten egy hetedik helyre volt elegendő.


Alejandro Amenabar új filmje, az Agora a fővárosban annak ellenére lett csak kilencedik, hogy 20 kópiával indult útnak, a remek film 2640 nézőjét a Budapest Film nagy csalódásnak mondhatja. A heti premierek közül még Makk Károly 5 moziban bemutatkozó, Így, ahogy vagytok című filmjét lehet említeni, melyet 1315-en láttak, míg az Oscar-aspiráns Michael Haneke-féle A fehér szalag csak 516 nézőt érdekelt.


Jövő héten ismét Avatar-verést lehet jövendölni, hiszen érkezik Denzel Washington és az Éli könyve, de a Sas Tamás által rendezett Szinglik éjszakája is nagyobb érdeklődésre tarthat számot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • L3zl13 #2
    A Villámtolvaj egy rakás sz@r lett. Ha valaki olvasta a könyveket, akkor nehogy megnézze, mert az első perctől csak az jár majd az eszében, hogy "Ezt most miért kellett megváltoztatni?".
  • Csak77 #1
    Ha lenne mondjuk 5db IMAX vászon Magyarországon, és nem csak 1db, akkor lehet más lenne a helyzet.