Szekeres Viktor

A tiniket nem érdeklik a farkasemberek

Hétvégén Amerikában már csak a negyedik legnézettebb film volt az Avatar, de James Cameron alkotásának erejét mutatja, hogy az előző heti első helyezettet pár nap alatt visszaelőzte.

Három nagy premiert hozott a múlt heti péntek Amerikában, így értelemszerűen az Avatar sem tudott a dobogón maradni, de valószínű, hogy jövő héten a mostani premierfilmek többsége ismét James Cameron mozija mögött lesz. A hétvége legsikeresebb premierje a Valentin nap (Valentine's Day) volt, mely péntektől vasárnapig 56,4 millió dollárt szedett össze. Az Igazából szerelem stílusában készült sok karakteres film nézőinek 68%-a volt nő, s a 30 éven aluliak, valamint felüliek aránya nagyjából megegyezett.


31,7 millió dollárra második helyen nyitott a majd egy éve halasztott Farkasember (The Wolfman), s bár a 150 milliós film nyitánya nem igazolta a nagy bukást várók jóslatait, különösebben kiugrónak sem lehet kezelni a startot. A vártnál alacsonyabb bevételért a tiniket lehet "okolni", hiszen a film nézőinek több mint fele 30 éven felüli volt, holott a legtöbb sikerfilm esetében a 25 éven aluliak aránya olykor 55-60%-os.


Három nap alatt 31,4 millió dollár bevételre tett szert a Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak (Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief), ami a harmadik helyre volt elegendő. A film ezzel végre megtörte a fantasy-átkot, hiszen a műfaj képviselői sorra buktak meg az előző években, míg a Villámtolvajnál jobban csak a Harry Potter-filmek, a Narnia-filmek és a Gyűrűk ura-filmek startoltak.


Az Avatar közben csendben visszaelőzte múlt heti legyőzőjét, a Kedvesem (Dear John) című filmet és szeretettel várja a péntek premierfilmet, a Scorsese-féle Viharszigetet (Shutter Island).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • smaszi #6
    "Én nem néztem, de a Twilight-ban mióta vannak farkasemeberek? Azok nem vámpírok inkább?"

    Ha nem láttad, legalább ne beszélj félre!
    Még ha az elsőben nem is mutatkoznak farkasként, de már benne vannak...
  • z99999 #5
    pörszi dzsekszon jóféle popcornmúvi lesz
  • sylvanor #4
    Én nem néztem, de a Twilight-ban mióta vannak farkasemeberek? Azok nem vámpírok inkább?

    Magában talán nem jó, de párosítjuk őket vámpírokkal és egy jó történettel, akkor megszületik egy Underworld és máris tökéletes. ; )
  • algost #3
    "A tiniket nem érdeklik a farkasemberek"

    A nyugdíjasokat pedig nem érdekli a purnó.
    A Középkorúakat nem érdekli a rajzfilm.
    A Gyerekeket nem érdekli a Dráma.


    Jézus ennyi ostobaságot összehord...
  • Zombee #2
    Ez nem igaz, sok tini rajong azért a meleg kisfarkasért is, aki a Twilight-ban van :)
  • richard45 #1
    "A tiniket nem érdeklik a farkasemberek"
    Jah őket csak a twilightos "vámpíremberek" érdeklik.