Szekeres Viktor

Jön a film a polóniummal meggyilkolt orosz kémről

Nézőpont kérdése, hogy Hollywood milyen gyorsan reagált a Litvinyenko-történetre, de tény, hogy a 2006-is londoni kémgyilkosság, most már biztosan megelevenedik a mozivásznon is.

A Variety értesülései szerinte a Perzsia hercege: Az idő homokja rendezője, Mike Newell rendezheti és írhatja meg a Warner Bros., egyelőre még cím nélküli mozifilmjét, mely az egykori KGB-kém, Alekszander Litvinyenkó rejtélyes halálról fog szólni. Az orosz, akit 2006-ban mérgezték meg Londonban polónium-210-zel, kórházi ágyát Vlagyimir Putyin orosz elnököt vádolta meg az ellene elkövetett merénylettel.

Newell a történetet David Scarpával vetheti papírra (utóbbi az Amikor megállt a Föld feldolgozását jegyezte nemrég, és az új Daredevil-filmet is rá bízták), s mivel a projekt egyelőre még kezdeti stádiumban van, ezért még nem esett szó a szereposztásról. A film egyébként Alan Cowell The Terminal Spy című könyve alapján készül el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Mar korhazba kerulesekor lehett tudni, h film lesz belole.. valoszinuleg olyan, ami kozeleben nincs az igazsagnak, de az ugysem erdekel senkit.