Szekeres Viktor

Bukott a Taken készítőjének új filmje

Nem tudta megismételni az Elrabolva (Taken) hatalmas sikerét Pierre Morel rendező, akinek új akciófilmje nagyon beragadt a rajtnál, s talán összesen sem fog annyi bevételt elérni, mint előző filmje három nap alatt.

Hollywood, illetve az amerikai mozizók újabb bizonyítékot szolgáltattak arra, hogy nagyon ritkán jelent valamit is egy film rendezőjének neve a bevétel szempontjából. Pierre Morel harmadik filmje, a From Paris With Love ugyanis nagyon gyenge nyitónapot produkált, mindössze 2,8 millió dollár körül teljesített pénteken, ami nagyjából 7-7,5 milliós hétvégét sejtethet. Ez pedig összehasonlítva a rendező előző filmjével, az Elrabolva című Liam Neeson-akcióval, bizony blama, hiszen az első napján hozott 9,5 millió dollárt, ami egy majdnem 25 milliós hétvégéhez vezetett.


Hiába tehát a Taken 25 milliójához képest majdnem megtriplázott költségvetés, hiába John Travolta, hiába ugyanaz a premier dátuma, Morel neve nem jelentett nézővonzó tényezőt, de az eddig kritikák alapján a film sem sikeredett túl jóra. (Ezt majd meglátjuk.) Persze Morelnek nincs miért szomorkodnia, hiszen a B-13 - A bűnös negyed, az Elrabolva és mostani filmje után nem kisebb produkció rendezője lehet, mint az új Dűne-filmé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Justil #4
    pedig milyen jól áll neki ez a nullséró...
  • winnie #3
    hogyhogy mióta számít? 1997 és 2007 között volt egy 100 millió bevétel fölötti filmje. 2007 óta meg három. mióta számít? 5 filmjéből 3 siker lett. bár a lejtmenet látszik: 168M, 118M, 114M, 65M, 48M.
  • sandor8206 #2
    hát sztem is elég rég csinált valami sikeres filmet, talán a fateros motoros volt, de sztem az se az ő érdeme.
  • Zombee #1
    Travolta mióta számít igazán nézőcsalogatónak? Neki megint leáldozott.