MTI

Jön az Avatar folytatása

Az Avatar esetleges folytatásáról kezdett tárgyalásokat James Cameron rendezővel az amerikai News Corp, a filmet gyártó 20th Century Fox stúdió tulajdonosa - adta hírül - a The Hollywood Reporter mozis szaklap.

Rupert Murdoch, a News Corp médiakonglomerátum elnök-vezérigazgatója megerősítette: "nagyon korai tárgyalások" kezdődtek Cameronnal a háromdimenziós technikát használó Avatar lehetséges további részeiről. Hozzátette, a rendezőnek "vannak ötletei" egy folytatásra, "mi pedig ösztönözni fogjuk erre". Murdoch ugyanakkor figyelmeztetett: senki ne számítson korai folytatásra. Ezzel valószínűleg arra utalt, hogy Cameron elképzelései gyakran hosszú idő alatt érnek meg.

Chase Carey, a News Corp alelnöke úgy fogalmazott: mindkét fél akar folytatást, de egyelőre másik film készítését tervezik. A kék lények csodálatos bolygójára, a Pandorára kalauzoló Avatar folytatásához - mint bármely mozifilm gyártásához - kulcskérdés lesz a finanszírozás, különös tekintettel arra, hogy Cameron filmjei többnyire túllépik a költségvetési keretet. Az Avatar sikere alapján azonban a pénz előteremtése megoldható - fogalmaztak a News Corp vezetői.


Zoe Saldana, James Cameron és Sam Worthington

A minden idők legnagyobb jegybevételét produkáló Avatar összbevételének 60 százaléka vagy nagyobb hányada a következő két negyedévben várható, ugyanis a film a mozikban marad, majd a DVD-változat is következik. A DVD kibocsátásának időpontját még nem közölték, Murdoch csak annyit mondott, cége jelenlegi pénzügyi évének a végéig, vagyis június 30-ig a boltokba fog kerülni. A DVD azonban nem lesz 3D látványvilágú, mivel ezt a technológiát még nem fejlesztették ki, a jövőben azonban nem kizárt, hogy elérhető lesz.

A 9 Oscar-jelölést kapott sci-fi globális jegybevételei már meghaladják a 2 milliárd dollárt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MasterChief #20
    A piros-kék szemüvegről meg társai meg sem közelítik a mai 3D technológiák élményét. Mert ezek minőségben teljesen mások. Kb olyan, h 32" -os CRT TV-n is meg tudok nézni egy filmet de valamiért jobban kedvelem a HD TV-ket. Ha valaki mégis a piros-kék 3D-re vágyik az nézze a kémkölykök 3D-t és egyéb 'zseniális' alkotásokat.
    Természetesen létezik a technológia amivel a mozis 3D élményt az otthonodba varázsolhatod. De hagy kérdezzem már meg, h hányótoknak van ilyen a nappalijában? Mert sajnos nekem nincs. És ezzel szerintem nagyon nagyon sokan így vagyunk. Azért nem adják ki most 3D-ben, mert nem fogyna, nincs rá felvevő piac az előbb említett ok miatt. Ez egyszerű marketing. Majd ha elterjed a 3D akkor kiadják az Avatar 3D-t is.
  • WoodrowWilson #19
    De látták (vagyis inkább remélem, hogy az Avatar készítői nem látták azt a gagyi filmet), csak nem gagyi piros/kék szemüveges verzióban fogják kiadni 3D-ben.
  • dingo10 #18
    Nem értem.hogy az Avatar dvd miért nem lehet 3D! Ezek szerint nem látták néhány
    éve megjelent Kémkölykök 3D film dvd-jét ami 3D-ben készült és a speciális 3D
    szemüveggel sima tévén 3D-ben lehetett megnézni! Én próbáltam egy kölcsönzői dvd-vel és tényleg 3D-ben ment a film!
  • Bogyi007 #17
    Tudtommal a Ps3 fel lesz készítve egy firmware frissítéssel a 3d technológiára onnantól "márcsak" egy Sony 3d tv kell hozzá. Na ez az ami sokára lesz még minden nappaliban. :D

  • T0nk #16
    Ez még régebbi technika, és szerencsére ez lesz a új típusú 3d házimozikban. Az egyszerűsége a zseniális, csak nehéz volt lcd-vel megvalósítani. Vetítővel könnyebb.
  • Tetsuo #15
    Az alap bssza a szemet, hiszen felezodik a freki.. meg osszekottetes kell a szemuveg es a kepernyo kozott, ez a technika mar jo regota letezik.
    Amit iden kinal a Sony meg nehany masik japan ceg, az joval ergonomikusabb es ott nem kell pihentetni a szemet felorankent, meg ilyenek.
    Elvileg tenyleg azt kapod, mint egy 3D-s moziban. De egyellore ezt a technologiat nem lehet megvenni otthonra, atlagembernek, ahhoz meg varni kell.
    Aztan meg jon a lezer-tv.. :)
  • NintendoGC #14
    Lehet, hogy nem kell... sajnos én személyesen nem találkoztam még ezzel az új 3D-s házimozi technikával.

    A MrGer által leírt japán cuccról sem hallottam még sajnos.
  • MrGer #13
    Igaz, nálunk szinte csak aszínes-szemüveges anglif-technikát ismerik, pedig több évtizede forgalomban van már a színtorzulásmentes 3-D vetítéstechnika otthonra:
    Field-sequential 3D. Japánban a 80-as évek elején így jelentek meg VHD-n (Video Home Disc, nem vhs-ről van szó!) 3-D-s filmek. Igaz, katódsugárcsöves tv-kre lett fejlesztve, de léteznek olyan lapos tv-k is, ahol működik...
  • sandor8206 #12
    új 3D TV-hez sztem már ne kell szemüveg
  • NintendoGC #11
    +d-s = 3D-s

    sorry