Szekeres Viktor

Véget ért a Dollhouse

A második évad 13. részével Amerikában véget ért a Dollhouse (itthon: Dollhouse - A felejtés ára), mely, hála a csatorna korai jelzésének, "normális" befejezést kaphatott.

Itthon még javában tart a Dollhouse - A felejtés ára első évadja, Amerikában pedig pénteken ért véget a második szezon, mely egyben a sorozat hattyúdalát is jelentette, hiszen a Fox csatorna jelezte Joss Whedon készítőnek, hogy többet nem kér sorozatából. Öröm az ürömben a rajongók számára, hogy a korai értesítésnek köszönhetően, a Dollhouse készítői el tudták varrni a szálakat, "igazi" befejezést írhattak a történetnek.

Hiába kísérte annak idején nagy érdeklődés a Dollhouse elindításának hírét, a sorozat egyszerűen nem bírt botrányosnál jobb jelzőt érdemlő nézettségre szert tenni. Épp ezért volt hatalmas meglepetés, hogy a Fox mégis leadta rendelést a második szezonra. Azonban az új részek sem hoztak megváltást, a nézettség továbbra is rémisztően alacsony maradt, s Amerika legnézettebb csatornáját a Dollhouse sávjában még a Smallville is megverte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Athor #34
    :)
    Sértődésről szó sincs.
    De egy tanulmányhoz már pont eleget írtál.
    :)
  • winnie #33
    ", hiszen szemmel láthatólag úgy érzed, neked mindíg igazad van"

    ez valami komplexus lehet nálad, szerintem keversz valakivel. nekem nincs mindig igazam. sőt, sokszor nincs igazam. ellenben te azt hiszed, hogy neked csak igazad lehet. írtál pár sorban pár butaságot és hazugságot, most pedig besértődsz és nyüszítve elszaladsz, mert egyrészt nincsenek érveid az én érveimre, másrészt nincs meg benned még az a büszkeség sem, hogy felvállald, hibáztál, tévedtél, félreolvastál.

    és ez különböztet meg kettőnket: te folyton megmondod a frankót, tévedhetetlennek hiszed magad, én viszont tisztában vagyok vele, hogy tévedhetek. és el is várom, hogy valaki jelezze, ha baromságot írok.
  • Athor #32
    Egyébként meg... lehet, hogy csak a stílusod irritáló.
  • Athor #31
    Asszem mindent leírtam a kommentemben. Szétcincálhatod, ha akarod, de a lényegen nem változtat. Pontosan tudod, miről beszélek, beszéltem. És biztos lehetsz benne, hogy ez a kis fejtegetésed senki véleményét nem változatja meg sem a dolgok jelen állásáról, sem pedig rólad, az önként felvállalt szerepedről.
    Kedves winnie, vagy Viktor, nem kívánok tovább vitatkozni, hiszen szemmel láthatólag úgy érzed, neked mindíg igazad van. Ez súlyos lelki defektusra utal, persze én nem vagyok szakértő e témában. Ráadásul az időmet jobban is el tudom tölteni, mint a te szuperegódat pátyolgatni... Ha te késztetést érzel a fontoskodásra, ám legyen, csak rajta. Legyél te a "másik oldal".
  • winnie #30
    ja.

    "nem veszed észre, hogy az ilyen hulladék műsorokat egyedül te véded?"

    szóval ki mondja meg a frankót? te azzal, hogy hulladék. nem védem a műsorokat, nem is védhetem, hiszen nem nézem őket - ellenben te sem nézed, szóval fogalmad sincs róla, hogy most milyen. mégis. te köpködsz és besértődsz, mert valaki azt mondja, hogy nem kéne köpködni, mert.

    és én védeném egyedül? nem védem, de legyen, elfogadom, hogy védem az ilyen műsorokat (még akkor is, ha nem teszem azt, hiszen épp pár kommenttel lejjebb írtam, hogy a kollegának tökéletesen igaza van a bírálatában. de azt biztos nem olvastad el:) szóval oké, én védem egyedül. az olyan nagy baj? baj, ha van egy massza, ami ugyanazt mondja, ergó saját gondolat nélkül köpköd és ezt a masszát egyensúlyozandó valaki a másik oldalra kiáll és azt mondja, hogy "nem biztos, hogy igazad van"? nem azt, hogy "nincs igazad", hanem azt, hogy "nem biztos ám, hogy igazad van".

    ha úgy gondolod, hogy ez baj, ha úgy gondolod, hogy csak egyetlen oldal van, ha csak egy vélemény létezhet, akkor tudom, hogy melyik pártra szavazol. (ha már valaki belekeverte a gusztustalan politikát.)

    " Kb, mint az a bizonyos cikk, amiben az Avatar bukását jósoltad, eléggé el nem ítélhető módon."

    ??? a harmadik mondat, a harmadik baromság. ez viszont frankó volt részemről, de nem tehetek róla. érdemes szerinted olvasnom tovább? ki az a hülye, aki valahol az avatar bukását jósolta? épp ezért jó a fórum, hogy vissza lehet keresni, hogy ki mit írt. én speciel sosem jósoltam a bukását az avatarnak. (megjegyzem, máshol sem nagyon olvsatam, hogy jósolta volna valaki.)

    anno valahol (itt: http://www.sg.hu/cikk.php?id=407&datum=1257971667) fejtegettük is, hogy mit fog csinálni az avatar. ahol nagyon annak a pártján voltam, hogy lehetetlenség a filmtől nyitóhétvági rekordot elvárni. így sommáztam akkor, novemberben: "a nyitóhétvége a dátum miatt nem hozhat rekordot. ha siker, akkor viszont hozzabb távon arathat. "

    innentől kezdve már csak egysorozok, mert már az előzőek is minősítik a kommentedet, de a továbbiak pláne.

    "De mindegy is. Szánalom, hogy szerinted az ország jelenlegi politikai helyzetéről gondolkodi felesleges, nézzünk inkán Mónika show-t."

    bocs. ilyet sosem írtam.

    "Miért nem tudod egyszerűen lenyelni, hogy az ország magyar lakosságát símán irritálja a sok igénytelen roma a tévében?"

    ki is mondja meg a frankót? te itt hirtelen felállsz és azt mondod, hogy az ország nevében beszélsz? bocs, de ez vicces.

    " Nem vagyok fajgyűlölő, vannak roma ismerőseim, de"

    bocs, de a mondat, ami így kezdődik, mindig röhögésre ingerel. ez akkor klasszikus. kvázi popkultúra.

    "Ha olyan műsorokat sugároznak, amihez nem kell IQ, se fantázia, akkor az népbutítás."

    akkor már csak egy kérdésem. van. tudom, tudjuk, hogy te is nézel olyan filmet, sorozatot, tévéműsort, amihez nem kell iq, se fantázia. azok ellen miért nem kelsz ki?
  • winnie #29
    "A poén az, winnie, hogy te mindíg meg akarod mondani a frankót, és mindíg tiednek kell lennie a végső szónak.."

    a poén az, hogy ha ezt hiszed, akkor baromira félreérted, amit írok. épp ez az, hogy én nem mondok frankót ilyen műsorokkal kapcsolatban - akire reagálok, az mond frankót. én csak megírom azt, hogy nem tudhatod.

    xy írja, hogy kitalálnak sztorit meg. mintha biztos lenne a dologban, holott csak feltételezi. én pedig azt írom meg neki, hogy nem lehet biztos, kételkedjen. ha visszaolvasod, én nem írk semmi olyat, hogy ez vagy az így van, mivel én tudom, hogy nincs elegendő információim. mindössze annyit teszek, hogy leírom, hogy a másik ne alapozzon olyasmire frankót, amiről nincs infója. (ez tipikus fórummagatartás: feltételez valaki valamit, arra frankót alapoz, jön a másik (én), aki feldobja, hogy "hopp, és, ha tévedsz", erre jön a viszontreakció, hogy "hülye".)

    mondom, olvasd vissza ezt a topikot. xy leírta, hogy "miért, a mónika valós történeteket mesél?" - én erre nyilván nem válaszolom azt, hogy igen, hanem visszakérdezek, hogy "szerinte nem?"
  • Athor #28
    A poén az, winnie, hogy te mindíg meg akarod mondani a frankót, és mindíg tiednek kell lennie a végső szónak... nem veszed észre, hogy az ilyen hulladék műsorokat egyedül te véded? Kb, mint az a bizonyos cikk, amiben az Avatar bukását jósoltad, eléggé el nem ítélhető módon. De mindegy is. Szánalom, hogy szerinted az ország jelenlegi politikai helyzetéről gondolkodi felesleges, nézzünk inkán Mónika show-t. Miért nem tudod egyszerűen lenyelni, hogy az ország magyar lakosságát símán irritálja a sok igénytelen roma a tévében? Nem vagyok fajgyűlölő, vannak roma ismerőseim, de azok egytől egyik megvetik azokat a szerencsétleneket, akik odáig süllyedtek, hogy "elmennek a tévébe'".
    És végül népbutítás igenis van. Ha olyan műsorokat sugároznak, amihez nem kell IQ, se fantázia, akkor az népbutítás. Az persze már más kérdés, hogy ezen a népen már nem kell sokat butítani, merthogy a Mónika show-ra úgytűnik nagy az igény... Ahogy egy ismerősöm mondta: Semmi baj! Legyen mégtöbb mónikasó, meg józsibarát! Legalább hosszabb ideig lesznek tiszták az utcák..."
  • winnie #27
    (azt pedig érdemes észrevenni, hogy az efféle kommentek, ami hatására kibomlott ez a flame, csakis azt a jó/rossz célt szolgálják részemről, hogy ezeket a tipikus, önálló gondolattól mentes mantrákat, mint "szar a mónika show", "butít a barátok közt", stb. némi saját gondolattal bővítse - ez sikerült, hiszen máris árnyalódott lentebb a kép. mert annak nem sok értelme van, hogy valaki beírja, hogy "jaj, népet butít az rtl/tv2", hiszen 500 másik fórumon 2500 másik fórumozó szó szerint ugyanezt írja be.)
  • winnie #26
    olvasd el, hogy mire reagáltam: nem arra, hogy pénzt kap a műsor vendége (naná, kell a csali, más műsorokban is fizetnek a résztvevőknek), hanem arra, hogy felesleges játszaniuk, mert ha ennyi jó cigány színészünk lenne, akkor a több roma társulat is adhatna előadásokat idehaza, nem csak egy.

    viszont abban tévedsz, hogy licencről lenne szó, hiszen egy beszélgetésen nincs mit licencelni. nem saját ötlet a műfaj, külföldi példát kopírozunk, de a tartalom az bizony magyar. (és, ha a székvagdosásról írsz, akkor ne feledd, hogy ezek a műsorok felvételek, és, a történik ilyen, akkor a konzervből, aki akar, be tud tolni éppen egy székes részt.

    "az egész az emberek butításáról, tömegek manipulálásáról szól,"

    ez viszont óriási tévhit, csak a magukat fenek okosnak képzelők szólnak le így a magas lóról, s feltételezik azt, hogy tévéműsortól (ha szó szerint értjük a leírtakat) butulni lehet. szerinted ki butult el. aki bekapcsolja a tévét egy ilyen műsorra vagy aki elbutulást feltételez?

    (az egy más kérdés, hogy az ember mennyire rongy, hogy ha mások szenvedését, esetleg meghitt pillanatai láttán nem arra gondol, hogy ezek igazi emberek, igazi sorsok, hanem, hogy a tévé által sugárzott szórakoztató műsort nézi. ebben igazad van, ez érdekes dilemma, de mozifilm nézése közben sem azon gondolkodunk, hogy a jegy árával tom cruise egyik drága étteremben elköltött ebédjéhez járulunk hozzá. szóval a műfaj valóban megkíván egy kegyes csalást a befogadótól, ha jól akarja érezni magát.)

    "Addig sem töröd a fejed olyan dolgokon, hogy ugyan mégis hová tűnik egy ország fél költségvetése,"

    viszont látod, ha már ezt eléri egy ilyen műsor, akkor igenis nagyon hasznos, hiszen az az ideális helyzet, ha az ember nem töri ilyesmin a fejét. (megjegyzem az ember nem is töri, mert már 20 éve törhetné ugyanezen a kérdésen a fejét, folyamatosan, de a nagy igazság az, hogy aki azt mondja, hogy töri, az is csak azt hiszi, hogy töri, mert általában az ember politikával kapcsolatban mentes a saját gondolatoktól és csak azt szajkózza, amit hallott az egyik politikustól a médiában.)
  • winnie #25
    "A Mónika show-val nem a valóságtartalommal van a bajom, hanem azzal, hogy sok embernek a más nyomorúsága, butasága nyújtja a szórakozást."

    látod, ez abszolút így van. más kérdés, hogy meg lehet ideologizálni azt, hogy a műsornak igenis van haszna, ráadásul fikciók is szólnak nyomorról filmben, sorozatban, de ezzel kábé leírtad a lényeget. a gond az, hogy aki kikel a műsor ellen, az nem a mónika show, hanem maga a műfaj ellen kel ki, sosem azt nézi, hogy az efféle kibeszélő show-k között a magyar jól vagy gyengén van megvalósítva. ez pedig azért rossz irány, mert ilyen alapon valaki azt is írhatná, hogy a sorozatok vagy a filmek gagyik. mint ahogy előbbit írják is:)