Szekeres Viktor

Az Avatar 2 történetéről

James Cameron scifije, az Avatar megállíthatatlanul menetel a bevételeket tekintve, s alig 2 hét alatt elért 750 milliós bevételével már a Transformers 2. eredményeit veszélyezteti. Természetes, hogy azonnal a folytatásról kezdett el pletykálni mindenki.

James Cameron Avatarja megállíthatatlan a jegypénztáraknál, az emberek csak úgy özönlenek megnézni a Titanic rendezőjének kék filmjét, s eközben természetesen arról pusmognak, hogy vajon folytatódhat-e Pandora bolygójának, illetve holdjának története? Bár sokan biztosra veszik a további Avatar-filmeket, egyelőre nincs semmi konkrétum, mindössze annyi, hogy Sam Worthingtonnal, a főszereplővel a forgatás megkezdése előtt a "biztonság kedvéért" három részre szóló szerződést írattak alá. Azaz a producerek opcióval rendelkeznek, s leköthetik az Avatar 2-3 mellé, ha úgy látják, hogy még van elég pénz a trilógia elkészítésében. (A bevételek szerint van, a közönség érdeklődése vitathatatlan.)

Természetesen James Cameron is nyilatkozott a potenciális folytatás terveit illetően (amit, George Lucas és a régi Star Wars-trilógia mintájára egyáltalán nem biztos, hogy ő rendezne). Elmondta, hogy a második részben lehet, hogy elhagyná a történet Pandorát, mely színhelyéül szolgált az első résznek. (Pandora ugyebár a Polyphemus nevű gázóriás holdja.) Tehát a további történetek során a Polyphemus más holdjait is felfedezhetnénk, valamint az Alpha Centauri-rendszert. A Cameron-féle nyilatkozat itt tekinthető meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Athorsorrem #44
    Nem tudom emberek hogy ezen a filmen mit tartanak unalmasnak... akit a 3D-s élmény és ez a környezet nem tud lekötni, azt csak sajnálni tudom. Akit csak a háborús részek érdekelnek, vagy csak a kevés értelmével nem tud élvezni kicsit kevésbé brutális vagy sötéteknek való filmet az ne csodálkozzon rajta hogy nem tetszett neki. De hát el kell fogadni hogy mindenkinek más az ízlése, de akkor nem tudom hogy miért kell fikázni.
  • bmw #43
    Akkor amire Te bemesz filmre akkor gondolom Te is birka vagy mert Teged meg arra terelnek be.......
    Nekem amugy tetszett. De hat izlesek es pofonok.....
  • Magnificat #42
    A Birkaságot többedmagammal kikérem/kikérjük magunknak...
    üdv
    egy Avatarra 4/5-öst adó ember...
  • PeToth #41
    Sziasztok!
    Csak csatlakozni szeretnék azokhoz akiknek NEM TETSZETT ez a film.. Egyedül a jó marketingnek köszönheti a nagy bevételt. (amerre terelik a birkákat, arra mennek) A film első fele olyannyira unalmas volt, hogy hiába volt a második fele érdekes(ebb) összességében csak egy gyenge közepes lett szerintem. Ha meg figyelembe veszem, hogy milyen rohadt sok pénzből csinálták, akkor csak gyenge kettes. Azt is csak azért mert tetszett, hogy világított a szereplők talpa alatt a föld :) Bocsi, ez az én véleményem.
  • hypno #40
    Miért nem gondolkodnak el már végre azon, hogy a jó könyveknek miért nincs folytatása?
    Ha a főszereplő azonos is véletlenül, új eredeti történetet olvashatunk.

    Lehet hogy az íróknak van fantáziájuk?
  • Zoliz #39
    Mé' nem inkább az Avatar 7-8-ra szerződtetik Sam-et? De jobb lenne, ha soroazt lenne belőle a Maunika show előtt.. hogy dőljön a lé.
  • Julius Caesar #38
    Mert a népek vevők a jó sztorikra. A szép látványt mindenki megnézi, mindneki érti, biztos bevétel.

    Amelyik országban a győzike meg a benkő az alap, attól ne várj csodát. (És persze, senki nem nézi a benkőt, mégis megy...)
  • Justil #37
    * a harmadik dimenzió önmagában...
  • Justil #36
    "Magamban morgok: miért nem csinálnak filmet húszon túliaknak ezzel a technikával? Pfff..."

    talán mert 20-on túl az értelmesebbje olyan mélységre vágyik, amit a harmadik dimenzió nem tud megadni? :) :)
  • LowEnd #35
    "Beszéltek itt össze vissza számokról meg konkurenciáról. Közületek hányan látták a filmet? És most nem a sima mozis változatot értem, hanem az imaxosat.
    Mert én láttam. És aktuálisan ott tartok, hogy meg akarom nézni annyiszor, ahányszor csak lehet. Mert én nem vagyok mozi fan, de az állam padlót fogott az egész film alatt. Az imax valami iszonyat intenzívvé teszi az élményt, nem csak a 3d miatt, hanem a sokkal élesebb képe miatt is. Egyszerűen szó szerint benne vagy a filmben, az egész történetben."

    ez nagyon jó, végre valakinek a történet is tetszett, nem csak a látványról ír :)

    életem egyik nagy csalódása volt az avatar, komolyan mondom, inkább verjenek meg egy jó nagy furkósbottal, mint hogy be kelljen rá még egyszer ülnöm. (és én is ott voltam a premier előtti éjféli előadáson az imax-ban)

    Ennyire már rég untam filmet. Most elmondhatnám, hogy "oké, de a látvány szép volt"... de még az sem volt képes "belerántani" a filmbe. Picit olyan volt, mint Boris Vallejo festményeket nézegetni: egy pár percig hű, meg ha, de két órán át felér egy kínzással.

    A történet fordulatai meg... khm.... na de a kislányomnak tetszett, jobban mint a madagaszkár karácsonya. Oké, én már nem vagyok célközönség.

    Magamban morgok: miért nem csinálnak filmet húszon túliaknak ezzel a technikával? Pfff...

    A szamáremberes duma nekem se jött be, csakúgy, mint a Star Wars-os nyúlember fikázás, de megértem a cikkíró frusztrációját.

    Az Avatar az én szememben egy komoly pénzből és megfelelő marketinggel összerakott iparosmunka - nem több.

    Természetesen lesz hát folytatás... Mivel a pénzről szól a moziüzlet. Mi mást hittetek?