Szekeres Viktor

Aki nem Újhold-rajongó, hoppon maradt

Fura hete volt itthon a moziba járóknak, hiszen nem kevesebb mint 3 olyan premierfilmet lehetett megnézni, aminek a címében a "hold" szó volt. Hogy mindez véletlen egybeesés-e, az lényegtelen, de mindenképp érdekes.

Az viszont már nem volt különösebben érdekes, hogy míg Amerika az Újhold árnyékában rátalált Sandra Bullock új, amerikai focis drámájára, a The Blind Side-re, addig itthon nem nagyon volt vetélytársa az Alkonyat folytatásának, hiszen, mint arról már beszámoltunk, a Paranormal Activity csúfosan megbukott nálunk.


A hét tovább premierfilmjei közül a Csupó Gábor-féle Holdhercegnő lehetett volna esélyes jobb teljesítményre, azonban mivel nem amerikai produkció volt, így az érdeklődés sem lehetett más, mint gyér: Budapesten 3294-en látták a hétvégén, míg vidéken valamivel több mint 1900-an, s ez csak a toplista hatodik helyére volt elegendő.


Ugyancsak friss premier volt Jim Jarmusch új filmje, az Irányítás határai, melynek bemutatóját meglepő érdektelenség kísérte, pedig Jarmusch igen népszerű a hazai művészfilmes nézői rétegben. A filmet Budapesten 811-en látták (17. hely), míg az Amikor 13 újhold van egy évben című 70-es évekbeli Fassbinder-mozit 212-en.

Két gyerekfilm premier előtt mutatkozott be: az Astro Boy nagyon gyenge, 25 ezer forintos vetítésenkénti átlaggal és 869 nézővel, a bukást megelőlegező 15. helyen zárt Budapesten, míg a Thomas - A nagy felfedezés 983 nézővel a 12. lett, s kevesebb előadás miatt ez, a 80 ezer forintos vetítésenkénti átlag miatt sikernek könyvelhető el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • czyi #3
    Ó, bárcsak értelmezni lehetne a cikk tartalmának függvényében a cikk címét!...
    Arról van szó, hogy az utóbbi héten melyik filmet hányan látták és mennyit fizettek érte. Az embereknek mi köze ehhez (azonkívül, hogy "érdekes adat")? Maximum azokról a mozikról lehetne szó (mármint "akik" hoppon maradtak, akik ilyen-olyan okok miatt nem vetítették a heti listavezető filmet. De persze, ha ezekről a mozikról lenne szó, a cikkíró akkor is tévesen sommázna. Nem kell érte senkit sokáig győzködni, hogy elhiggye; a mozik üzemeltetői, vezetői felelősen gondolkodnak/gondoskodnak intézményükről, és tudatosan alakítják ki műsorpolitikájukat.

    .
    .
    .

    Aki az sg filmes cikkírójától korrekt, értelmes cikket vár, hoppon marad.
  • pixx #2
    Szerintem nem csak mese volt, hanem egy nagyon élvezhető történet, aminek a középpontjában egy barátság volt, és a fantázia... top 10-ben benne van nálam a mondanivalója miatt...nekem teljesen a gyerekkort idézte...
  • carville #1
    A Híd Terabithia földjére egy kedves kis mese volt a valóságban, ami így idősebb fejjel is élvezhető volt (nekem mindenképp), ez a Holdhercegnő viszont már túlságosan is mese.