Szekeres Viktor

Újabb horrorsorozatot élesztenek fel

Ember legyen a talpán, aki képes megszámolni, hogy az elmúlt évtizedben hány horrorsorozatot élesztett fel, gondolt újra, dolgozott fel vagy rebootolt Hollywood. Azt minden bizonnyal könnyebb összeírni, hogy ezek közül mennyi sikerült igazán jól. Igen, a válasz helyes. Mindössze három.

A sornak pedig még közel sincs vége, hiszen a Variety információi szerint a következő Horror-rebootot az Üvöltés, azaz a Howling franchise fogja elszenvedni, Joel Kastelberg és Etchie Stroh mér készítik is elő a The Howling: Reborn című filmjüket. A történetet egyelőre még nem ismerni, mindössze az vehető biztosra, hogy az elsőfilmes Joe Nimziki fog a kormányrúd mögött állni.


Az eredeti, 1981-es filmet még Joe Dante, a Szörnyecskék rendezője készítette és egy tévés bemondóról szólt, akit egy sorozatgyilkos üldöz, akiről később kiderül, hogy valójában vérfarkas. Az eredeti film egyébként még hat folytatást ért meg, melyeknek zöme itthon is megjelent: Üvöltés 2. - A nővéred egy vérfarkas, Üvöltés 3. - Az erszényes farkas, Üvöltés 4.: A vérfarkasklán, Üvöltés 5. - A legenda újjászületik, Üvöltés 6. - A korcsok. A hetedik rész, a Howling: New Moon Rising a rajongók nagy bánatára már nem jelent meg idehaza.

A forgatás februárban kezdődik, a film megjelenése pedig Halloween környékére tehető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • emile zola #7
    és ekkor én mondom, hogy sorolj fel emberes és szellemes filmeket:)
    persze ilyenek is vannak, de pl emberes filmek azért vannak túlsúlyban, mert ott még annyira sem kell megerőltetniük magukat a készítőknek, mint "beöltöztetni" vkit, vagy cgi-vel megoldani, ez viszont már ugyebár költségesebb

    a vámpír-vérfarkas már lerágott csont, nagyon is kellene már vmilyen újítás
  • winnie #6
    3 underworld film. 2 twilight film. remek.

    erre írod, hogy "mindig csak a vámpírok és vérfarkasok, semmi újat nem tudnak kitalálni???"

    mindig? (erre írom, hogy évente 300 filmből 250 emberek vannak. inkább az a "mindig", nem?)

    bár látom címekkel hadilábon vagy, hiszen azért 3 év alatt volt vagy 8 vámpíros film, de ez is azt jelenti, hogy alig van vámpíros film. vérfarkasos film meg főleg kevesebb.

    bár sokkal több lenne. persze ez hiú ábránd.

    írod, hogy horrorok így meg úgy, de erre írtam, hogy a jó része emberes. vagy szellemes. (azokra sokkal inkább be lehetne írni, hogy "már megint egy emberes" horror, de amíg alig van vámpírfilm, addig nem értem a "már megint vámpíros" sírást.)

    nem mellesleg, tök mindegy, hogy egy filmben vámpír van vagy egyéb szörnyeteg. hiába találnak ki valami újat, nem attól lesz jó a film, ha egy új lény kerül bele. tök mindegy, hogy most savat köpő vagy fogait nyakba mélyesztő gonosz van benne.
  • emile zola #5
    "2009 jórészt emberes filmekkel volt tele, mégsem sír senki."
    ???? lenni normális???

    Milyen filmek is voltak..hmm..várjunk csak: Underwold öszes, twillight eddigi+ ami még jön, a farkasemberes is készül egy ideje, egy csomó sorozat is, ja és igen..egy csomó másik horror, manapság már inkább romantikus film ami ezekkel a dögökkel foglalkozott, és ami még fog velük foglalkozni

    doncleger pedig jól írja, az Alieneket is sikerült vkiknek kitalálniuk, szóval akinek van egy kis fantáziája, az ki tudna vmi újat találni (jó példa ide a The Descent filmekben lévőszörnyek is)
  • winnie #4
    zombi az zombis, a kaptár is zombis, a náci zombi is zombis, ráadásul nem mozifilm. a lebian vampire killers sem az. de ha azok is lennének, gondolom 5 film 5 év alatt nem sok.

    a minőség pedig..., emberes filmből mennyi rossz volt. attól, hogy jön egy újabb film, nem feltétlenül lesz rossz, mert előtte volt egy rossz. annyi a film, hogy simán elfér még egy farkasemberes.
  • donceleger #3
    Underworld, Dod Snow ( Nácsi zombik ), Leszbikus vámpírok gyilkosai, Zombieland, Kaptár...
    Szerintem pont elég jött ebből a kategóriából és látva egyik-másik film minőségét, inkább hanyagolják ezt most egy darabig!
    Miért ne találhatnának ki egy újabb lényt???
    Elvégre annak idején az Alien is új volt!!! Mégis óriási siker lett, mely még azóta is tartja magát.
  • winnie #2
    ?? találjanak ki új lényeket? lehetnek gurzlixek is. de mondjuk a kiakadást nem értem, hiszen 2009 jórészt emberes filmekkel volt tele, mégsem sír senki.

    az pedig, hogy fájnak a várfarkasok, meg a vámpírok..., hány vérfarkasos mozifilm és hány vámpíros volt az elmúlt évben. jó, legyen 3 év. sőt, felőlem lehet 5 év is. iszonyatosan kevés. főleg az embereshez viszonyítva.
  • emile zola #1
    na ne már!!!
    mindig csak a vámpírok és vérfarkasok, semmi újat nem tudnak kitalálni???
    (mielőtt még kapom a lehurrogásokat, tudom h ez egy feldolgozás, na de akkor is)