Szekeres Viktor

Amerikában az év sikere - itthon nagyot hasalt

Akár találós kérdésnek is feltehetnénk, hogy melyik filmről van szó, de valószínűleg nem lenne sok értelme, hiszen mindenki azonnal kitalálná. Ismét bebizonyosodott, hogy az amerikai siker nem jelent feltétlenül idehaza is hisztérikus moziba zarándoklást.

Az alig 16 ezer dollárba kerülő Paranormal Activity Amerikában már a 100 millió dolláros bevételi álomhatárt is átlépte, azonban idehaza kifejezetten visszafogottan, mondhatni gyengén teljesített a film, hiszen mindössze a hétvégi budapesti toplista 8. helyére volt elegendő az a 2457 néző, akik az esti előadásokra befizettek. (Teljes Magyarországot véve 3617 néző látta a filmet, ami 4,25 millió forintos bevételt jelent.)


Persze mondhatnánk azt, hogy a hazai forgalmazó, az Intersonic az amerikai példát követve csak korlátozott számban vetíti a filmet, de ilyenkor általában kiugró szokott lenni az előadásonkénti bevétel, azonban a Paranormal Activity-re ez sem igaz, hiszen a film még a 35 ezer forintos előadásonként bevételt sem érte el, vagyis átlagosan 30-35-en fizettek be egy-egy kézikamerás szeánszra. (Összehasonlításképpen a hat hete bemutatott Fel! előadásai hoznak jelenleg átlagosan 35 ezer forintot.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szilvi79 #16
    Nekem is tetszett a film és pont azért mert nem csak az ijesztgetésre hajaztak hanem a lelki vívódásokra is. A lány és a fiú örökös vitáját értem ezalatt.

    Bár tény és való hogy sok "fura" dolog is volt benne és itt most nem a démonra gondolok.

    SPOILER veszély!

    A lány annyira félt mégis ő aludt az ajtóhoz közel, amit ráadásul állandóan nyitva hagytak. Tudom hogy nem gátolta volna meg a démon működését, de az átlag ember ha fél akkor barikádozik menekül... :)

    A csirkelábnyomok tényleg gagyik voltak.

    És én sem értettem hogy miért csak este bújuk elő a démon.

    Láttam mindkét befejezést, nekem a rendőrös jobban tetszett. Az jobban lezárja a sztorit.
  • dtm #15
    Kedves winnie!
    Nem logikáztam, hanem egy létező hozzászólásra reagáltam, amit bitbandita írt, miszerint: "Mint a Blairwitch, egy rakás fos volt az is"
    Szóval nem logikáztam, bszki! Gyűjts információt, mielőtt belém állsz!

    Akinek nem tetszett, az véleményezzen, de akinek az amatőr filmek első képviselője sem tetszett, az nem szereti ezt a stílust! CleverEGG!
    (Örülök, hogy neked tetszett)
  • Narxis #14
    Nekem pedig nagyon tetszett, késő este néztem meg és után 1 órán át wtf arccal ültem a gép előtt. A vége szomorú és pont azért volt sokkoló számomra mert egy csepp vér sem volt benne, szinte "áttört" a feszültség a monitoron. Szerintem jó film, ilyen kis kell.
  • winnie #13
    " És akinek nem tetszett már a Blair Witch se, az hiába véleményez, mivel ő eredendően utálja ezt a amatőr-filmes stílust."

    ejha, a logika ura. akinek nem tetszik egy szerinte rossz amatőrfilm, az magát a stílust utálja, nem a rossz filmet. és persze, akinek nem tetszik, az ne véleményezzen.

    mit szólnál, ha ezt írnám: "akinek már a Blair Witch is tetszett, az hiába véleményez, mivel ő eredendően imád ezt a amatőr-filmes stílust. Az olyanoknak más filmek fórumán tágasabb..."

    épp akkor baromság, mint a tied.

    (amúgy mindkét film jó.)
  • dtm #12
    Ja? És akinek nem tetszett már a Blair Witch se, az hiába véleményez, mivel ő eredendően utálja ezt a amatőr-filmes stílust. Az olyanoknak más filmek fórumán tágasabb...
  • dtm #11
    Jó film! (Mint a Blair Witch) Kifejezetten tetszett a lassan adagolt feszültség, és realisztikusság. Kevés ilyen horror van ma már, ami nyomot hagy és eszembe jut még jópár estén keresztül. Tetszett. :) :S
  • kukacS3K #10
    általában nem tartom igaznak azt hogy egy trailerben benne van az egész film mert sokat tud adni az érzés is miközben nézem, lehet szar a történet viszont szórakoztat

    DE
    ez a film egy rakás szar, tényleg benne volt a trailerben az egész mivel a nagyrészében nem csinálnak semmit, éjszakai jelenetből nyersen sztem max 20 perc van és abból kábé 5ben történik valami, azt bele is rakták az előzetesbe
  • nessboth #9
    Ott a pont. Akkor minek nézzem meg és fizessek érte, ha a film honlapjára fölteszik a trailer-t amibe minden benne van?
  • Nonix #7
    Én ezt a trailert direkt nem neztem meg eddig. Most latom hogy aki film elott nezi meg annak a film egy nulla lesz, mivel minden benne van :-/
  • nessboth #6
    Mellékesen megjegyzem: Elég megnézni a trailert, és akkor látták az egész filmet.