Szekeres Viktor

Sikerfilm az Újhold árnyékában

Amerikában természetesen a legtöbben az Újholdat látták a mozikban, a film 140 millió dolláros hétvégéjével már foglalkoztunk, azonban miközben minden híradás a vámpíros film sikeréről szól, nem szabad elmennünk a másik sikerfilm mellett sem.

Az idei Sandra Bullock éve lesz? A színésznő két évig fel sem tűnt mozifilmben, majd idén a Nászajánlattal tért vissza és a romantikus komédia mindenhol siker lett. A 40 milliós film Amerikában 163, a világ többi részén 131 millió dollárt termelt és Bullock legjobb hétvégi teljesítményét hozta, hiszen a színésznő korábban még 20 milliós nyitányt sem produkált soha.


Ezután szeptemberben a 20th Century Fox "elégetett" egy idétlen komédiát a színésznőtől, melytől nem vártak különösebb bevételt, az All About Steve Bradley Cooperrel gyenge 33 millió dollárt teljesített és várhatóan nem is nagyon kerül nemzetközi forgalmazásba, csak DVD-n, azonban múlt héten, a The Blind Side című amerikai focis sportdrámával ismét a csúcson érezhette magát a színésznő, ha nem lett volna az Újhold, hiszen a film 3 nap alatt 34,5 millió dollárt hozott, s lett ezzel új tulajdonosa Bullock nyitányrekordjának.


A két nagyobb premier mellett még a Planet 51 című animációs film mutatkozott be, de 4. helye és 12,6 milliós nyitánya a szokásos bukást jelentette, mely általában azon animációkra vár, melyek a scifi műfajjal próbálkoznak. S ugyancsak láthatták a nézők Nic Cage-dzsel a Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans, vagyis a Mocskos zsaru 2.-t, s az 27 moziban közepesen jónak mondható 257 ezer dollár bevételre tett szert.


Jövő héten Amerikában a nézők zöme az Vén csontok (Old Dogs) című John Travolta - Robin Williams Disney-komédiát fogják megnézni 3300 moziban, s talán a 2500 filmszínházban elindítandó Ninja Assassin is arat némi sikert. A hét harmadik premierje az új Wes Anderson-film lesz, az animációs The Fantastic Mr. Fox.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!