Szekeres Viktor

2012 után is lehet élet

Bár idehaza és külföldön is csak a 2012-re volt kíváncsi a legtöbb mozizó a múlt héten, azért örömmel jelenthetjük, hogy a totális reklámkampányra immúnisak más, nem egyszer jobb filmeket is felfedezhettek a multiplexekben és kisebb mozikban.

Az év egyik legnagyobb meglepetése volt Amerikában a független filmként, kevés moziban futtatott Tiszta napfény (Sunshine Cleaning), melynek startja itthon csütörtöktől vasárnapig mindössze 1238 nézőt érdekelt Budapesten, de szerencsére vidéken még 64-en jegyet váltottak, így az országos szinten 1302 eladott jegy máris szebb végeredményt sejtet. (Ez a toplista 11. helyére volt elegendő.)


Ugyancsak múlt hét csütörtökön került itthon bemutatásra az év magasan egyik legjobb filmje, A próféta (Un prophete), melynek jóságáról 570-en bizonyosodhattak meg a fővárosban, s ezzel a 19. helyen zárta a hétvégét a francia film. (Erre a filmre mondhatjuk nyugodt szívvel, hogy aki kihagyta, nem tudja, miről maradt le.)


A múlt hét negyedik hazai premierje, a Don Quijote szamarancsa Budapesten 366 nézővel a 29. lett. Az animációs filmet vidéken még nem lehetett látni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Stefling #7
    (Erre a filmre mondhatjuk nyugodt szívvel, hogy aki kihagyta, nem tudja, miről maradt le.) --- Én e-helyett azt írtam volna, hogy aki kihagyta, az csak jóljárt!) :D
  • TeDDyRuSh #6
    Többet kellen SG-t olvasni emberek. Hiába vették le a cikkíró nevet, ez tpikus Szekeres Viktor cikk. Mivel szerencsétlen tök béna a közönségfilmekhez ezért születik egy sima hétvégi nézettségbeszámolóról két, meg két és fél csillagos cikkek. 2012-t nem kell félteni. Rengeteg nagy filmet a worlwide számok tartanak életben (pl. 2009-ben Angels&Damons, Terminator 4). Tiszta napfény jó film, bár 1 éve warez téma, így nem lehet jó számot kihozni egy rétegfilmel itthon. A prófétát sajnálom, hogy kihagytam, sajna nincs hozzá csak román, meg szerb, horváth felirat idefent. Pedig megnéztem volna, hogy milyen a börtönvilág, ha nem csak fekete és spanyol bandák küzdenek meg egymással. Arról nem is beszélve, hogy az utóbbi két filmnek nulla marketingje van idehaza, nem is tudom mit kínlódik vele a forgalmazó. Nyomja ki DVD-n és csövi. Többe kerül a kópia másolása, mint a mozis bevétel. Bár lehet ez valami misszió, hogy legyen elérhető a rétegek számára is pár jó anyag. Éves lemaradásokkal elég nehéz, csak a gond, h a jogdíjak spórolásával elég komoly nézőszámot is veszít a forgalmazó. Ha ez így neki fasza, akkor OK. Nekem nem az.
  • Zombee #5
    Mi baj a reklámmal? Szerintem hallhatott mindenki a filmről. Az egy dolog, hogy én le se töltöm, mert rohadtul nem érdekel Emmerich és a katasztrófafilmek, de attól még tudok a filmről, annyit mindenképpen, hogy eldöntsem, akarom-e látni, vagy nem. Szerintem bőven eljutott a híre a célcsoporthoz. Nagyanyám lehet, hogy nem hallott róla, de ő úgyse ülne be a moziba ilyenre.
  • PrisonMan #4
    talán azért mert a filmet gyártó stúdiót az amerikai bevétel érdekli [nyílván..], és annak is csak az 55%-át kapja meg. Ennyi
  • Kerub #3
    10 napja megy moziban, worldwide 450 milliónál tart...
    Még mindig nem értem mi ez a "vészmadárkodás". 200 milliós költségvetés, még plusz legyen 150 millió marketing plusz egyéb költségek (főleg kópiák).
    Már 10 nap után nyereséges és akkor még sehol a blueray/dvd eladások.
    Valaki mondja már el nekem miért hullanának fejek, miért lenne bukás!
  • kalapos01 #2
    A 2012 bukását nem kell jósolni. közepes kezdés után közepesnél gyengébb a folytatás. Nagyon jellemző, hogy a Holnapután 128 milliót hozott 10 nap alatt, ez meg csak 100 milliót. Ha egy film 1 milliárd dollárba kerül, akkor még a 800 milliós bevétel is bukás lehet. Egy 2012-től tuti nem csak 150-160 milliós összbevételt várt a stúdió. Lehullik pár fej, de ezt tuti nem Emmerich szúrta el, hanem a marketingesek, hiszen a kampány sorn sokkal több nézőt kellett volna bevinni.
  • Kerub #1
    Mi ez a hatalmas Roland Emmerich ellenesség az SG-n? Nem arról van szó, hogy olyan kiemelkedő rendező lenne, de azért az már tényleg nevetséges h a 2012 bukását jósoljátok amikor a boxofficemojon már 200 milliós bevételre tett szert.
    Ez a bevezető meg egyenesen nevetséges :D
    Lehet a 2012 szar film/jó film de az hogy pozitívan nyilatkoztok azokról akik immúnisak voltak a reklámkampányra az minden csak nem objektív újságírás. Minősíteni a nézőt aki nem vágyik néha másra minthogy a popcornba és kólába kapaszkodva menjen végig egy multiplex hullámvasúton, nem éppen bölcs (bár ez persze attól függ, ki a célcsoportotok).
    Lehet fikázni a filmet ha épp a cikk témája kritika, de ez esetben nem beszélhetünk arról.