Szekeres Viktor

Gondban az új Dűne-film

Amikor már sínre került volna a legújabb Dűne-feldolgozás, mely a régi mozifilm után ismét a filmszínházakban került volna bemutatásra, amikor a rendező már úton-útfélen lenyilatkozta, hogy milyen koncepcióval lát neki Frank Herbert klasszikusának feldolgozásához, akkor jön a hír, hogy mégsem az fogja készíteni a Dűnét, akit már mindenki elkönyvelt.

Peter Berg ugyanis már nem része a Paramount Pictures scifijének, nem ő fogja rendezni a filmet. Berg nyár óta volt része a Dűne-projektnek, mely már jó pár éve tervezés alatt van és a hírek szerint Josh Zetumer epikus, 175 oldalas szkriptje alapján fog készülni.

Miután nem csak a tévésorozataival és a Hancock-kal hírnevet szerzett Berg, hanem produkciós cége is kiszállt a filmből, a fő produceri feladatok Kevin Misherre hárulnak, minden bizonnyal ő fogja többek között eldönteni, hogy ki rendezheti végül a filmet. Berg távozása után természetesen elindultak a pletykák és két jelenleg igen divatos direktort, Neill Blomkampot (District 9) és Neil Marshallt (The Descent, Doomsday) emlegetik helyettesként, bár még egyikük sem bábáskodhatott ekkora projekt fölött. (A Dűne büdzséje a hírek szerint 175 millió dollár lenne.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Talley #15
    Amúgy 2 TV sorozat van. a Dűne és a Dűne gyermekei.
  • opeca #14
    Elég szomorú, hogy kézikamerás gagyikra ennyien kíváncsiak.
  • Throme #13
    ...bennem is felmerült amit "pixx" leírt. Kell nekünk egy újabb Dűne film?
    Esetleg a többi könyvet feldolgozhatnák...
  • winnie #12
    "11 ezer dollárból készült és elég erősen a 100 millió felé tart"

    a siker és siker között van különbség, de ha megtérülési rátát számolsz, akkor könnyen erdőbe kerülhetsz, mert jön valaki egy 1000 dolláros filmmel, ami 12 milliót hozz, akkor te azt kiáltod ki legsikeresebbnek. holott mindenki inkább 400 milliós filmet, ami 800 milliót hoz, nem?

    (a 11 ezres logika egyébként sántít, mert a 11 ezret költőknek a film 300 ezret jövedelmezett. aki pedig 300 ezret (és még marketingpénzt) költött, annak hozta a 100 milliót. persze, még így is az egyik legnagyobb megtérülési rátával bír, ezt nem vitatom.)
  • sandor8206 #11
    és szted egy cégnek melyik a nyereségesebb projekt, kaszálunk egyet egy kis noname projektel, melynek a nézőinek a 90%-a valami hülye indok miatt nézte meg a filmet (pl: ideglelés, sok hülye azt hitte megtörtént és igazi) dvd-n nem nagyon fog kaszálni, tv-be eladják kutya sem fogja nézni, folytatásokra kutya se kíváncsi ( újra ideglelés projekt) vagy csinálunk egy giga filmet, melyből sorozatban nyomhatjuk a folytatásokat, melyek még jövedelmezőbbek lesznek mint az elsők, eladhatjuk a kis betmen és jokeres babákat, dvd eladások rekordokat döntögetnek ( annó TDK ,most TF2 stb.) tv-licenszről ne is beszéljünk, amiben végül is a stúdióknak van az igazán nagy lóvé, melyiket adja el többért giga eposzokat 5 Oscarral vagy egy hype-ból ( CSAK USA-ban) felfutott "mini"-filmtől.
    Jók ezek a kispénzes projektek ideig-óráig de ha valaki hosszútávra akar tervezni és általában ezek a nagy multi film gyártók szeretnek, a nagy projekteket-frenchiseokat kell előnybe részesíteni és jobban szeretik ha egy ilyen beindul.
    Azt hozzátenném, hogy a Dűne necces, mert nem közönségbarát film, ha meg azzá teszik nem lesz többé "Dűne" :-D
  • pixx #10
    Nem vitatom, de csak itt mindenki, azzal kezdett dobálozni, hogy mi volz anyagilag sikeres, és ezt nem lehet tőle elvenni...
    És Cloverfield is jó volt, kevés pénzből, nagy bevételre tett szert :)
  • Nazir #9
    Ja boccs a Cloverfield az tetszett.
  • Nazir #8
    A D9 el még egyet is értek de az ilyen kézikamerás marhaságokat mint az Ideglelés meg most ez a Paranormál hoki el lehetne felejteni örökre mert iszonyat gyenge eresztés...
  • pixx #7
    Szerintem meg az idei év legsikersebb filmje a paranormal activity, 11 ezer dollárból készült és elég erősen a 100 millió felé tart...nem háromórás film...
    Aztán district 9 30 millából készült és közel 200 milliót hozott, plusz majd dvd...ja és csak 112 perces...szóval tényleg nem tudom miről beszéltek...
  • bippo #6
    Így van. A felsorolt filmek közül egyiknél sem zavart, hogy hosszú. Legutoljára Becstelen brigantykra is félve ültünk be, hogy de hosszú lesz. Aztán egyszercsak meglepett, hogy 'már vége is van?, nézném még'.