Szekeres Viktor

A magyarok fityiszt mutattak Amerikának

Itthon nem nagyon tobzódhattunk a premierfilmekben, hiszen jobbára csak a Rémségek cirkuszát tudták megnézni a hollywoodi közönségfilmre vágyók, pedig az Észak vagy a Welcome remekül sikerült, az Utolsó idők pedig nyerte a hazai filmszemlét.

A hétvége legnézettebb filmje itthon természetesen a Fel! lett, a Pixar-mozi nézőszáma alig 14%-ot csökkent az előző hétvégéhez képest, ezúttal tehát remekül döntött a Fórum Hungary, amikor kivárt pár hónapot a film bemutatásával, hiszen már most 98 ezer nézőnél jár a mese, csütörtöktől vasárnapig 38958-an látták a filmet az országban.


A második helyen nyitott a UIP premierje, a Rémségek cirkusza 23347 nézővel, ami az amerikai buktával szemben egyáltalán nem rossz teljesítmény, s remekül példázza azt, hogy nem mindenben egyezik meg a magyarok és az amerikaiak mozis ízlése.


Abban például megegyezik, hogy a pár napja a 100 ezer nézős határt átlépő Csúf igazság itt is, ott is siker lett, viszont azt nem tudni, hogy Mészáros Márta új filmje, az Utolsó jelentés Annáról Amerikában hogy szerepelne, csak annyi biztos, hogy itthon az elmúlt idők magyar premierjei közül a legkellemesebb meglepetést szerezte azzal, hogy bemutatójának második hetében 9294 nézővel az ötödik legnézettebb film volt az országban. (Más kérdés, hogy mindezt nyomott, 500 forint körüli átlagjegyár mellett érte el az alkotás.)


Mától hazánkat is Kenny Ortega Michael Jackson-doksija fogja uralni, de azért lesz más premier is, hisz bemutatásra kerül a Szuperbojz, a Fausta éneke és az Időutazó felesége is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • diablo1336 #4
    Nekem a fel! egyáltalán nem jött be. Gyenge poénok,sokat elvisz az eleje az igazi történettől. Vszinű egyedül vagyok ezzel.
  • Derapo #3
    Én a Planet 51 című animációt várom..meg a Toy Story 3-at..:) de ez kit érdekel?:D
  • Zombee #2
    Az biztos el fog jutni, és a plakáton ott virít majd, hogy a TERMINATOR és a TITANIC rendezőjétől. akármilyen szar is lehet ezek után, a nyitó hétvége mindenesetre pazar lesz.
    A cikkhez: mi az, hogy nyomott 500-as jegyár? Én az 1000Ft-os jegyárat tartom túlzásnak.
  • morden #1
    Majd kíváncsi leszek hogy szerepel az Avatar ( remélem eljut hozzánk is ) plusz az ahol a vadak laknakra leszek nagyon de nagyon kíváncsi.