Szekeres Viktor

Az első kép az Alkonyat 3-ból

Bár még egy éve sem mutatták be az Alkonyatot, már a népszerű film harmadik része forog, ami azt jelenti, hogy a Summit Entertainment hihetetlen rohammunkában, alig több mint másfél év alatt mutatja be az első három Twilight-filmet.

Bár a kifejezetten gyenge Alkonyat sikerét nagyrészt Stephenie Meyer regényének köszönheti, nem mehetünk el amellett, hogy a film célcsoportját jelentő tinilányok véleménye túlnyomó részben pozitív volt a mozgóképről, így valószínűsíthető, hogy a 2. rész, az Újhold, melynek a stúdió, hogy biztosra menjen, a The Twilight Saga: New Moon címet adta (a magyar cím így Alkonyat: Újhold lett), hatalmas sikernek fog bizonyulni, talán még az első rész 380 milliós világbevétele is veszélybe kerülhet. (A film nálunk november 19-én, Amerikában 20-án kerül bemutatásra.)


2010. június 30-án pedig már a harmadik részt, a The Twilight Saga: Eclipse-et, vagyis az Alkonyat: Napfogyatkozást is lehet majd látni. A film érdekessége, amellett, hogy a mellékelt kép tanúsága szerint elkezdődött a forgatása, hogy nem a második részt készítő Chris Weitz fogja rendezni, hanem David Slade, akinek a Cukorfalatot és a 30 Days of Nightot is köszönhettük. (Általában ugyanis az egyszerre forgatott epizódok rendezője ugyanaz szokott lenni.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mynameisbence #22
    kezdek berágni a szerkesztőkre. azt a kommentemet is leszedték hogy "télleg lehetne 1 bunyós kép is".
  • zombeeka #21
    ALKONYAT 3???
    Miért? Volt Alkonyat 2 is???
  • Nethyrrea #20
    most ez aztán a hűha, akárhanyadik része is készülne épp, és kiszivárogna egy szupertitkos screenshot az is tuti az lenne hoyg ezek ketten nézik egymást. ajvé.
  • St0RmTr00pEr #18
    Csak nehogy terroristák kezére jusson! :D
  • Brutal Blood #14
    100%-osan egyet értek veled. Be is másolom az én véleményemet a filmről:

    Olvastam még régen hogy az Alkonyat rendezőjét marhára lecseszték és hogy nem fogják neki engedni hogy a 2ik részt is ő rendezze, ugyanis a film az operatőrnek és a vágónak köszönheti azt ahogy végül összeállt egy filmé. És ez maximálisan meg is látszódik. SEMMI hangulata nincs a filmnek és oké értem én hogy ez egy másféle vámpír univerzum, de basszus a vámpír hegyes fogak nélkül akkor se vámpír. És a színészek alakításai is annyira lapos volt. Plusz a rendezőnő valami no name valaki, aki az Alkonyat előtt 3 filmet rendezett összesen. És a producerek, meg a stúdió csodálkozik, hogy a film közelít a fos kategóriához. Én próbáltam beleélni magamat és átérezni a romantikus hatást, de nem ment. Mert talán nem is nagyon volt neki. AZ a jelenet tetszett egyedül ahol Bella ott volt a vámpír house-ban a családdal. AZ jópofa volt. Meg egy apró romantikus hangulatot sikerült belecseppenteni a filmbe akkor, amikor Edward zongorázott. De a film alatt sokszor semmi zene nem volt vagy ha volt, akkor totál nem dobogtatta meg az ember szívét. Pedig a film lényege a képek és hangok szabályos együttműködése. Ha a rendező asszonyság több zongora alapot tesz bele, akkor már lett volna neki valami hangulata. És vazzz én nem hittem el azt hogy Bella szereti Edward-ot vagy fordítva. Jobb színészeket is választhattak volna. Olyanokat akik nem ilyen üresek. Hova lett az a féle vámpír-ember szerelem, amit Buffy és Angel képviseltek??? Amikor minden egyes lélegzetvételből és ki nem mondott szóból láthattuk, hogy mennyire szenvednek attól hogy nem lehetnek együtt. Talán ha Joss Whedon rendezi az Alkonyatot, akkor mind ez ott lehetett volna a filmben. Ehelyett kapunk üres, robot tekinteteket és a színészek szájába rágott mondatokat.
    A sok tini lány pedig totál oda van ezért a filmért és úgy beszélnek róla, mintha a film maximálisan visszaadná azt hogy mit érez 2 szerelmes. PEDIG NEM. És ez azért is fura, mert a rendező egy nő volt. Azt hihetné az ember, hogy egy nő jobban ért a szerelemhez és tessék, még se! Vagy lehet a filmrendezéshez nem ért. És egyes lányok annyira görcsösen magányosak és annyira vágynak már valami kis érintésre, hogy ezt a filmet képesek totálisan felmagasztalni az egekig.
    És a sok tini csaj meg azt hiszi, tudják mi az a szerelem. Ez annyira lohasztó dolog, annyira kispolgári, annyira szánalmas. Úgy tűnik nem csak a gazdaság van hanyatlóban, hanem az emberi értékek is és a szerelem is. Kíváncsi vagyok mi fog kisülni ebből a pöcegödör szagú civilizációból.

    A könyv ettől függetlenül még lehet jó. :)
  • kakateve #13
    Köszönöm a spoilert. Nem rajongok a szériáért, de egyszeri nézésre jó (lett volna).

    Mynameisbence. Spoilerbence.
  • artschi2 #12
    3x néztem meg az első részt - hozzáteszem, nem én akartam megnézni, hanem az asszony kényszerített
  • chase #11
    "a szakmunkás arcú tini kedvenc és az átlagos külsejű nemtudomanevét lány közötti Rómeó és Júliaként tomboló szerelem, kb. annyira jött át, mintha két kavicsot néznék"

    Ez eddig a leghitelesebb és legpontosabb jellemzése a filmnek. :)
  • smaszi #10
    Azért jeti-peti, mert bár látszólag neked nem tetszett, és ezért bukásnak véled a második részt, de mégis egy arról szóló cikknél kommentelsz...
  • smaszi #9
    Nah megint egy okoska, aki nem bír a billentyűzetével, és mindent leír ami eszébe jut...