Szekeres Viktor

Jöhet a Holló-remake? Vagy a reboot?

Még mindig nem tiszta, hogy lesz-e új Holló, s hogy ha lesz, akkor reboot vagy remake lesz-e. Emellett még a lehetséges hazai forgalmazó sem döntötte el, hogy ismét a Holló magyar címet veszi-e ismét elő, vagy áttér a The Crow szótári alakjára, s nevezi el filmjét sokak örömére "Varnyú"-nak. Vagy Varjúnak.

Ami biztos, hogy James O'Barr klasszikus képregénye eddig jó pár változatot megért már: kezdődött a sor az 1994-es filmmel és Brandon Lee-vel, majd jött A holló 2.: Angyalok városa (The Crow: City of Angels) Vincent Perezzel, A holló 3. - A megváltás (The Crow: Salvation) Eric Mabius-szal és A holló 4. - Gonosz ima (The Crow: Wicked Prayer) Edward Furlonggal. Sőt, nem szabad megfeledkezni az 1998-as sorozatról sem, a Mark Dacascos főszereplésével készült Holló - Út a mennyországba (The Crow: Stairway to Heaven) címűről, melyet jelenleg is ad a TV2 hétfőnként hajnali 3 óra körül.

Az új Hollóval kapcsolatban decemberben derült ki, hogy Stephen Norrington tervezte újraindítani a sorozatot, melynek főszereplője egy új karakter lenne, s a történet is átdolgozásra került volna a rendező kezében. Egy megbízhatónak tartott forrás a Comics2Film-nek pedig elcsicseregte, hogy Norrington forgatókönyvének legújabb verziójával kifejezetten elégedett volt a gyártó Relativity Media. Norrington Holló-filmje modernizált verzió lenne, nem az Alex Proyas-féle gótikus megközelítést vinné tovább, hanem sokkal realisztikusabbra, már-már dokumentaristára venné a figurát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mat666 #19
    Az első rész még jó volt de a többi nagyon gyengére sikerült.
  • Watchmen #18
    Én azt mondom egy jó rendezővel lehet feldolgozást csinálni.
  • Athor #17
    A Batman filmeknél meg szerintem az az ábra, hogy bár egészen más a két történet - vagy, ha úgy vesszük négy - az új filmek mégis tudtak újat hozzátenni a filmes univerzumhoz. Természetesen nem véletlen a "filmes" előtag, hiszen ez is egy eredendően képregény-univerzum. Ahogy a pókember-filmek is egy új trilógia, hiszen anno, 1976, 1977, és 1980-ban már volt egy trilógia, a korabeli technológia miatt a mostaniakhoz képest elenyésző látványelemmel... és ha nem nézzük a cirka 30 év okozta különbséget, az is egész jó volt.
  • Nasedo #16
    Tim Burton Batman filmjei is feldolgozások voltak. Ugyanúgy a képregényt dolgozták át mint Nolan. Mondjuk tényleg nem a legjobb példa, mert Batman univerzuma kicsit bővebb mint a Hollóé. Sokkal több sztorit lehet kitalálni, hiszen a bűnözés sosem szűnik meg és amíg Batman életben van, harcol ellene.
  • kwzatz #15
    Batman azért kicsit más. Van ezer ellenfele, ráadásul a régi Batman filmek nem szóltak arról, hogy hogy is lett Bruce Wayne-ből Batman. A két új Nolan film nem igazán feldolgozás. Persze, a DK-ban benne van Joker, azért nem igazán nevezhető feldolgozásnak. Nekem spec mondjuk ezek jobban tetszenek mint a Tim Burton-féle.
  • Watchmen #14
    A Batmanből is csináltak feldolgozást mégis jó lett, de semmivel se jobb mint a régi Tim Burtonos.
  • kwzatz #13
    Nem frankót akartam mondani. A véleményemet írtam le. Úgy látom, ezzel többen egyetértettek, te nem, ez van. Bár a te véleményed mondjuk nem is érdekel, általában olyanoknak a véleményére adok, akik nem flame-elni jönnek ide. Tudom, hogy szted még a Remény Rabjaiból, vagy a Keresztapa trilógiából is lehetne jobb remake-et csinálni, úgyhogy ne haragudj winnie, de képtelenség téged komolyan venni. :) Ezek a kijelentések meg, hogy "csak jobb rendező, jobb színész, jobb forgatókönyvíró kell hozzá", egyszerűen ciki. A holló egy kész film, ami szerintem minden elemében rendben van. Az összhatás (a rendező, a forgatókönyvírók, a színészek munkája, a zene) egy olyan egyveleget alkot, ami egyszerűen klassz. Most hogy miben tud ezen változtatni egy remake? A rókabőrök után már eleve húzza az ember a száját. Ha ugyanazt csinálják meg, már nem érdekel, mert nem tesz hozzá semmit. Az új jelenetek már nem tudnak hozzátenni annyit, hogy elájuljak tőle, mert mindig ott lesz az, hogy ezt már egyszer megcsinálták kiemelkedően. Ha teljesen más a sztori, csak a hollómotívum ugyanaz, és a bosszú, akkor láttuk már, mi sült ki belőlük. Holló 2, 3, 4... Hát, mondhatom zseniális filmek. :D Szóval... Nagyjából ez jelenti nálam azt, hogy nem lehet jobbat csinálni.
  • Athor #12
    Nem csak az a baj, hogy nincs benned semmi tisztelet egy remekmű irányában, és itt gondolok a főszereplőree, a rendezőre, stb; hanem az, hogy úgy gondolod, mindig, mindenkivel vitába szálhatsz anélkül, hogy valóban lenne véleményed a dologról. Mert pl. nem hiszem, hogy neked nem tetszett a Holló. Akkor miért kell beszólni annak, aki szerint az egy tökéletes film? Ezt az aspektusodat nem értem... merthogy ez így egy erős jellemhibára utal... Ami valahol talán vicces is lenne, ha nem lenne szomorú.
  • winnie #11
    ez van, jár a lenézően közhelyes bölcsesség a.k.a. trivialitás, ha jön egy láma, aki ostobaságot beszél.

    látom nem esett le, hogy aki a frankót akarta mondani, az más felhasználó volt: "Ez tipikusan az a film, amiből nem fognak tudni jobbat csinálni."

    hát, igen. :mosoly: megpróbálta. utána öblített.
  • kwzatz #10
    "Örökké nem eshet" :) ;)