Szekeres Viktor

Sikerek és bukások idehaza

Meglehetősen zsúfolt volt a mostani mozis hét itthon, hiszen nem kevesebb, mint hat premierfilm mutatkozott be, s azok közül is négy hollywoodi közönségfilmként tartható számon. Meglepetés persze nem történt, a horror, thriller és a romantika előtt a családi film győzedelmeskedett.

Az első helyen az új Pixar-film, a Fel! nyitott, mely cseppet sem sínylette meg a világpremiert csak hónapokkal követő magyar bemutatót, hiszen csütörtöktől vasárnapig Budapesten 30246-an, míg országszerte összesen 45011-en látták, ami remek teljesítménynek számít, jobbnak, mint például a tavaly a Wall-E vagy a Kung Fu Panda nyitánya.

A második helyen a visszacsúszó, de országos szinten a 100 ezer néző felé közelítő Csúf igazság állt, a harmadikon pedig ismét egy újonc, a Julie & Julia - Két nő, egy recept virít 8945 nézővel, akik közül 7679 volt fővárosi. Amerika után idehaza is megbukott Kate Beckinsale thrillerje, a Vakító fehérség (5. hely, 6504 néző, ebből 4525 Budapesten), valamint a Halloween 2., mely csak Budapesten tudta beverekedni magát a legjobb 10 film közé 1804 nézővel, jelezve azt, hogy a hazai mozis premier totális tévedés volt, bár a 4 kópia is az előre történő megadást jelezte.


A kisebb filmek közül az új Mészáros Márta-film, az elmúlt hetek magyar buktáinak fényében, kellemes meglepetést okozott 15. helyével és 1425 (országos szinten 3055) nézőjével, míg a 20. helyen bemutatkozó A grófnő 650 (országos szinten 914) látogatója nagy csalódás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PhilipMorris #6
    Baromi ügyes okos gyerek lehetsz hogy illegálisan szerzel meg valamit és azt az egyik leglátogatottabb fórumon még hirdeted is...okos húzás
  • winnie #5
    ez ilyen, neki az okoz elégedettséget, ha tudathatja a többiekkel, hogy ő le tudja tölteni a filmeket. a zombieland topikban is ezzel vagánykodik:) afféle exhibicionizmus, kompenzálás.
  • morden #4
    Miért kell beírni hogy xy fimet letöltöttem... inkább csendben húzd meg magad, örüljünk, hogy van egy ilyen lehetőség és nem egy mozilátogatottságot firató cikkhez kell bekommenteli azt hogy " igen én is hozzájárultam ahhoz, hogy a jövöben kevesebb film legyen a kalózok miatt"
  • Jubei #3
    Na én tegnap letöltöttem a Paranormal Activity című filmet nem nem moziban azt nem várom meg mikor moziba leadják a filmet mert addigra megöregszem. Inkább leszedtem torrentrol.
  • Barakukk #2
    mert nem ezen a hétvégén mutatták be, amúgy valami 57 ezer nézőnél jár.
    Ha igényes és minden részletre kiterjedő hazai box office jelentést, akarsz olvasni, akkor a következő linket ajánlom.
    http://aeonflux.freeblog.hu/archives/2009/10/19/box_office_hazai_feltamadas/
  • cyberdj #1
    A Surrogates - Hasonmás miért maradt ki???