Szekeres Viktor

Travoltáék veszélyben

Meglepetésfilmeké volt a legutóbbi amerikai hétvége mozis szempontból, hiszen mind a horrorfilmek, mind az akciófilmek rajongói jóllaktak, sőt, a szőrös lényekért bolonduló nézők is megkapták a havi betevő filmadagjukat.

Spike Jonze új filmje, a Where The Wild Things Are 3 nap alatt majdnem többet termelt, mint a kultikus kliprendező előző két filmes próbálkozása, a John Malkovich-menet és az Adaptáció, hiszen péntektől vasárnapig 32,6 millió dollárt költöttek az emberek a filmre, mely bevételből 3,1 millió a 145 IMAX-kópia segítségével született. A siker fő oka, hogy a film nem tipikus családi filmként működött, hiszen a gyerekek mellett nagyon sok felnőtt is megtekintette csemetéi nélkül.


A második helyre a hétvégi teljesítmény alapján a Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen) című Gerald Butler - Jamie Foxx adrenalinbomba került 21 milliós hétvégével. A film teljesítménye az ütős előzetes ellenére is hatalmas meglepetés, hiszen például az ugyancsak két főszereplőre építő Hajsza a föld alatt című John Travolta - Denzel Washington akciómozival összehasonlítva azt a következtetés vonhatjuk le a hasonló nyitányokból, hogy már rég nem érvényes az, miszerint a nézők elsősorban csak a nagy nevekre ülnek be. Igaz, hogy sem Butler, sem Foxx neve nem cseng rosszul, de mégsem Travolta vagy Washington kaliberűek, ennek ellenére közös filmjüket remekül eladta a trailer.


A hétvégi toplistán ezután a horrorok jönnek: először a 3. helyre előrelépő Paranormal Activity, mely 19,7 millió teljesítményével továbbra is eszelősen jól teljesít (mindössze 760 moziban), majd pedig az ötödik helyen szolid módon nyitó remake, a The Stepfather, mely 11,5 millió dollárral került beljebb. (Nem meglepő, hogy a filmre főként a fiatalok váltottak jegyet, a nézők 55%-a volt 21 éven aluli, mely elég magas arány.)


Jövő héten kemény hét vár Amerikára, hiszen amellett, hogy a Paranormal Activity ismét vagy 1000 újabb moziban kerül bemutatásra, érkezik 3000 moziban a Fűrész 6. és az animált Astro Boy, míg 2750-ben a Rémségek cirkusza. Az igényesebb alkotások kedvelői pedig 800 moziban láthatják az új Mira Nair-filmet, az Ameliát Hilary Swankkel és Richard Gere-rel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • marcee #3
    Hát ez a Butler film tényleg sokkal érdekesebbnek tűnik, mint Pelham 1 2 3! Ez egy fűrész-akciófilm lesz?! :)
  • winnie #2
    az. de akkor már a disturbia a stepfather utánzat.
  • kukacS3K #1
    ez a stepfather valami disturbia utánzat?