Szekeres Viktor

Sport 1 és Sport 2 után itt a Sport 3?

Hiába tűnt úgy a Sport Klub Plusz megszűnése után, mintha telítődött volna a magyar sporttévés piac, még mindig bőven maradt kiaknázatlan terület, olyan sportág, melynek közvetítéseire lenne igény a közönség részéről.

A Sport 1 és a Sport 2 után még 2009-ben elindítja a Chello Central Europe a Sport M nevű csatornáját. Az ORTT már be is jegyezte a csatornát (itt lehet elolvasni az erről szóló határozatot.), így a bürokrácián már nem fog múlni a start. A lefedettségről egyelőre nem tudni sokat, csak annyi biztos, hogy a Sport 1 2,3, a Sport 2 2,1 millió háztartásban érhető el, épp ezért a Sport M-mel kapcsolatban is folynak a tárgyalások a kábelszolgáltatókkal.

Az Origó információ szerint az új csatorna kizárólag magyar vagy magyar érdekeltségű sporteseményeket tervez sugározni, kosárlabda, vízilabda, póker mellett számos más sportág helyet kaphat, sőt, állítólag hazai, másodosztályú focimeccsekről is lehet szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Adamul #10
    Felhívnám mki figyelmét (aki esetleg nem olvasta volna a mellékelt pdfben) hogy:
    "A SPORT M esetében két alapvető jellemző nem állja meg a helyét. A vételkörzet kizárólag Budapest, míg a SPORT 1 és SPORT 2 műsorszolgáltatások az ország nagy részén elérhetőek."
    Bár ez engem nem érint, hisz ha lesz akkor fogom tudni is nézni az más kérdés h nem fogom, de ha vmi nagy dolog menne nagyobb az esélye h a sok sportcsatornából az egyik megteccik.
  • donceleger #9
    Az ember már megint nem mondhatja el a véleményét úgy, hogy bele ne kössenek! Természetesen, ha nincs magyar érdekeltségű sport éppen, akkor mást is lehet közvetíteni majd, de gondoltam nem kell külön leírnom, eléggé egyértelmű.
    Minek a sport csatorna? Sport 1, Sport 2, Sport Klub, lassan már csak beszélgetős műsor megy rajtuk. Tavaly még több ország bajnoki mérkőzéseit közvetítették, most márcsak alig maradt pár. A kiesőket meg orosz és belga bajnokival pótolják. ezeket meg tudják venni egy egész szezonra? De ez kit érdekel? Inkább a teniszt vegyék meg. Persze lehet, nem játszik végig a magyar, de ha igen, akkor azt jó lenne nézni. Természetesen a magyar sportcsatornákról van most szó.
    És még ha kivitelezhetetlen is, csupán vélemény volt csak. Amúgy most zajlik az U20-as VB fociban, ahol a magyarok is szerepelnek. Az M2 csak a magyar meccseket közvetíti, a tornát nem, pedig jó lenne azt is. Hogy-hogy csak egy-egy meccs közvetítési jogát vehette meg, mert ha én delíriumban élek, akkor ez nem lehetséges ugye? Pedig így van. Foci, tenisz stb mindegy, sportesemény mindegyik. A lényeg, hogy van több sportcsatornánk is, de szarnak a magyar eseményekbe. Ez pedig azt jelenti, hogy nem kell több ilyen jellegű sportcsatorna, inkább olyan kéne, ami magyarokat közvetít. És ez csak vélemény, ismétlem, vélemény!
  • winnie #8
    mesélj, milyen 24 órát tudnál csak magyar eseményekkel kitölteni? oké, egy hazai pókerversenyt lehet sokáig közvetíteni és nagyon is olcsó, lehet adni 2-3 nb2-es focimeccset, amik ismételhetőek heti 2-3szor. de ezen kívül?

    van egy olyan érzésem, hogy te totál delíriumban élsz, ha azt hiszed, hogy egy teniszversenyről tudnak csak úgy egy czink-meccset közvetíteni. ahhoz kéne az egész torna, amiért senki nem fog fizetni, ha a magyar kieshet az első fordulóban. (de ha még nem is esik ki, akkor is, a többi meccs a kutyát sem fog érdekelni.)
  • donceleger #7
    Azt írták magyar érdekeltségű sportot adnak. Tulajdonképpen ilyen sportcsatorna nem létezik még Mo-on. És eléggé szomorú. Jó ötletnek tartom egy olyan sport csatorna indítását, ahol ezzel foglalkoznak. Tudom, ez nem ilyen lesz, de ilyet kéne!!! Póker, amerikai foci nem sok mindenkir érdekel! De amikor pl Szávay ( nem mostanában, mert most eléggé mélyrepülésben van) megverte valamely Williamst, azt szívesen megnéztem volna. Vagy amikor Czink Melinda legutóbb tornát nyert és megelőzte Szávayt, azt is megnéztem volna. De nem lehet, mert a magyarnak hitt sportcsatorna ez időben pókert közvetít, ráadásul 25. ismétléssel, vagy amerikai focit stb.
    Szóval egy olyan csatorna kellene, ahol csak magyarokat közvetítenek, legyen az bármilyen sport is, de legalább hazai sportolónak szurkolhatnánk. A többire meg ott az eddigi szenny sport csatornák!
  • RCH #6
    Magyar jegkorongot szivesen neznek. Mert a Sportklub csak alig-alig ad ilyet.
  • ZeGa #5
    Akkor te logikád szerint indítsanak még egy csatornát, mert, ha az egyiken foci megy a másikon kézilabda a harmadikon póker, akkor kell majd egy negyedik is ahol majd megy az amerikai foci stb stb.
  • TeDDyRuSh #4
    Amúgy teljesen logikus amit csinálnak. Mert amikor focit adnak az egyesen és kézilabdát a kettesen, akkor nem marad hely a pókernek, aki egyikre sem kíváncsi a másik kettő közül. Az a baj, hogy sok szolgáltató ezt szétszedi és kiválasztja az egyiket, max beteszi a másikat egy drágább csomagba.
  • atomboy #3
    Ha itt is foci lesz, hagyjuk...
  • richard45 #2
    jah hát gondolom nem is az izgalmaság miatt csinálnának Sport 3-mat
  • emile zola #1
    az aztán baromi izgalmas lenne