Szekeres Viktor

Újabb feldolgozást kap a Légy

Nem csak a pénzéhes "kicsik", hanem a "nagyok" is szívesen dolgoznak fel - utóbbiak ráadásul nem riadnak meg saját korábbi alkotásaik felülvizsgálatától sem. Úgy tűnik, hogy David Cronenberg lesz a következő nagy név, aki horrorklasszikus remake-jét fogja elkövetni.

A Risky Biz Blog hírei szerint ugyanis a kanadai rendező fogja készíteni a 20th Century Fox-nak a The Fly, vagyis a Légy legújabb feldolgozását. A hírek szerint Cronenberg eredetileg nem akart részt venni az új Légyben, viszont a számítógépes animáció és effektek elmúlt 20 évben végbement hatalmas fejlődése miatt végülis a direktor úgy döntött, hogy belevág a kalandba.

Cronenberg 1986-os eredetije azon feldolgozásfilmek közé tartozik, melyeket szinte mindenhol elismernek, sőt, talán még nagyobbra is tartanak, mint a régi alkotást. A rendező a jelek szerint a forgatókönyv megírását is magára fogja vállalni, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy mit hoz ki a teleportációval kísérletező tudós történetéből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nmktheking #9
    Azt nehéz lenne megállapítani hogy remake avagy sem, mert H.G.Wells noveláját 1953ban már megfilmesítették egyszer. Azt, hogy mi alapján dolgozott Spielberg nem tudom, szal lehet hogy adaptáció. Amúgy szvsz a Tom Cruise-os jó lett, bár elkapkodták a végét.
  • grobs #8
    A világok harca egy regény feldolgozása, és nem egy korábbi film "újraforgatása", remake-je.
  • Chris05 #7
    A világok harca szerintem remake. Hiába, hogy az eredeti sem nagy szám (Elnézést, ez a véleményem), de ez a Tom Cruise-os cucc is szörnyű lett. Ellenben a Légy Jeff Goldblummal és Geena Davis-szel teljesen más tészta, valóban nem tekinthető a szó szoros értelmében remake-nek, sőt!
  • zoltannemeth #6
    Akkor most már nincs is remake, mert az előző vagy eredeti film csakis kezdetleges lehet!
  • Magiszter #5
    Ugye?
  • Johnny Maize #4
    Jól kivágta magát
  • Magiszter #3
    Én az 1958-ast nem tekintem filmnek annyira kezdetleges volt, inkább csak egy promo, vagy mint a D9 esetében a Youtube-os film. Az 1986-os viszont baromi hangulatosra sikeredett. Így én azt tekintem "eredeti"-nek.
  • Zombee #2
    Úgy érted, az előző remake?
  • Magiszter #1
    Az eredeti tetszett Jeff Goldblummal. Remélem a színvonalt majd tudják hozni. Bár lehet hogy CGI-vel megspékelt amerikai-tini-horror-t fognak belőle csinálni amiben New York-ot lerombolják a óriás mutáns legyek miközben egy csoport tizenéves egymást nyálazva próbálják megállítani a Föld(=Amerika) pusztulását.