Szekeres Viktor

Hirtelen menő lett a horror Magyarországon

Már meg sem lepődünk azon, hogy a legújabb 3D-s filmet látták a héten legtöbben idehaza, s valljuk meg, ideje is volt némi változatosságnak, hiszen már jó ideje csak Tarantino és Bruckheimer legutóbbi filmje vitte haza a jegyekre kiadott forintjaink zömét.

Öt premierrel szolgált az éppen aktuális mozis hét, de kell-e mondanunk, hogy a legerősebb nézettségének a tizedét összesen sem hozta a másik négy film. Mind Budapesten, mind Magyarországon a Végső állomás nyitott első helyen, szinte telt házakkal ment a mozikban a film, s az első hely már csak azért is elismerés, mert mindössze 3D-s filmeket lejátszani képes mozikban lehetett megnézni a filmet, szám szerint 15-ben. A budapesti 15562 néző majdnem 25 millió forintot fizetett ki jegyekre, míg országos szinten ehhez még majd 10000-en jöttek hozzá 13 millió forintos kiadásukkal.

A hét másik horrorpremierje, a Kísértetjárás Connecticutban volt, de mindössze 3004 fizető nézőt regisztráltak a premier első négy napján, ráadásul abból is 2348-at Budapesten, s ez fővárosi szinten a hétvégi toplista hetedik helyére, országos szinten pedig a kilencedikre volt elegendő.

A hét további premierjei csak Budapesten teljesítettek észrevehetően: az Aréna Plázában található IMAX legújabb 3D-s kisfilmje, A dinoszauruszok nyomában 3-D 1189 nézővel a 13. lett Budapesten, Tóth Barnabás Rózsaszín sajtja 428 nézővel a 19., míg az Cirkogejzírben játszott Egy kis gubanc 257 nézőjének köszönhetően 24.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JASON13 #12
    A slasher horror az egyik legjobb kategória horroron belül! Én a kacat filmkategóriának inkább a tini vígjátékokat nevezném!

    Amúgy meg a végső állomás filmekben szerintem Darwin díjas halálmódokat filmesítenek meg! Tehát szerintem is ez inkább ilyen morbid vígjáték minthogy horror legyen! másrészt meg a cikk címe már nem igaz... Magyarországon sosem szerették a horrort hanem inkább az idétlen unalmas enyelgős animációs filmeket...
  • opeca #11
    Slasher horror:)
    Anyám, kacat filmeknek külön kategóriát adni:)))
  • Zombee #10
    És miért lett menő a horror? A cikkből nem derült ki.
  • dtm #9
    Nem értek egyet azzal, hogy a Végső Állomás nem horror. Nálam a folytatások utáni változások minőségben és tartalomban a Fű-részekre emlékeztet. Egy thriller (ami ebben az esetben misztikus-thriller) első rész után egyre horrorabb folytatások. Az új rész véres, kétségtelen. És bizony horror, amiből kiveszett a misztikum.

    "azon bukja el a horror titulust, hogy a halal fizikailag nincs jelen a filmben". Szerintem ilyen szabály nincs. Max. a slasher horrorok esetében.
  • Wittgen #8
    Azért Nekem is szarna a szám, ha tudnám, hogy mindenképpen meghalok az elkövetkező 1-2 napban.
  • winnie #7
    pedig hidd el, lehet mitől félni, ha nincs fizikailag jelen. ott az ördögűző, az ómen és más neves horrorok.
  • savior #6
    azon bukja el a horror titulust, hogy a halal fizikailag nincs jelen a filmben. tehat nincs is mitol vagy kitol felni, hiszen nincs benne ellenseg, csupancsak a balesetek.
  • CaptainRumi #5
    A cikk állítja azt, engem meg nem igazán érdekel :D az ilyen fajta halálokon mint amit pár jelenetben láttam az előző részekben, csak röhögni tudok, szóval felőlem vígjáték is lehetne. Happy tree friends ezerszer jobb :D
  • winnie #4
    a végső állomás valóban nem véres, de tipikus tini slasher horror. x szereplő, akikből párat lemészárol a halál.

    de ezzel, megjegyzem, nem semmi butaság foglalkozni. mindenki tudja, hogy szerinte mi és nyilván a másik nem fogja meggyőzni róla, hogy nem az. annyira meg nem nagy senki egója, hogy azt higgye, ő dönti el, mi a műfaja. el kell olvasni egy rendezői interjút, hogy szerinte micsoda.
  • Wittgen #3
    Igen, igen. Azért, mert véres, még nem feltétlenül horror. Ahogyan nem is az.