Szekeres Viktor

A Prince of Persia-film is 3D-s lesz?

A Disney a napokban rendezte meg Anaheimben a D23 expót, amely a cég eddigi legnagyszabásúbb rendezvénye volt, melyen a The Walt Disney Company minden szegmense képviseltette magát, így természetesen a filmek is.

Klikk ide!
A rendezvényen megannyi jövőben elkészülő filmről lehetett információt szerezni, azonban ezek közül az egyik legérdekesebbet talán a Prince of Persia: The Sands of Time szolgáltatta, miszerint a mozikban a film 3D-ben lesz vetítve.

Mint ahogy a mellékelt plakáton is látható, nem csak az Tim Burton-féle Alice-t, hanem Jerry Bruckheimer produkcióját is "benevezték" egy 3D-s utómunkálati folyamatba, mely során az eredetileg 2D-ben forgatott anyagot térhatásúvá fogják tenni.

Tehát nem arra kell gondolni, hogy 3D-kamerákkal forgatták filmet, mint a Véres Valentint vagy Végső állomás éppen aktuális részét, s tartották titokban az egészet, hanem a Disney új eljárásával fogják felturbózni a végeredményt a szebb látvány és a magasabb jegyárak reményében.

Frissítés: A ComingSoon.net Disney-forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a plakáttal ellentétben a Prince of Persia nem kap 3D-s támogatást, "normál" filmként fogják bemutatni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sylvanor #13
    nekem aztán tök mind1,h 3D lesz vagy sem. eddig 1 filmet nem láttam még 3D-ben, nem néztem meg egyetse moziban, gépen néztem mindet, szóval nagyon örülök neki, h 3D lesz.
  • sandor8206 #12
    na utána olvastam egy kicsit, Szépség és a szörnyetegnél nincs nehéz dolguk, mert itt alkalmazták először a kézi rajzot + computeranimációt vegyesen amit most elő tudnak venni. A kézi rajzokra meg valami új szoftver használnak, ami meghajlítja geometrialiag a rajzokat. Vélemények vegyesek.
    Bár sztem a mai eleve 3D-s kamerával felvett filmekhez képest "csak afféle kamu gimmick" lesz sztem, bár ne legyen igazam.
    Amúgy halivúdnak így tök könnyű dolga lesz, ha ez sikerül. Filmet se kell gyártania, csak 3D-ítik a régi filmeket ezeket újra moziba és beindul az újabb pénzszívattyú, mi meg fizetünk lsd.a régi SW felújítása, bemutatása és bevételi adataik, egy új film megirigyelhette volna.
  • Hedgehunter #11
    Szerintem a 3d nagyon ut, teljesen mas megvilagitasba rakja az elmenyt es ezt rajtam kivul sokan megerositenek. Azt csak sajnalom hogy Mo.-on majdnem 2x annyi a jegy ara, itt (Ireland) 2.2Eur extra a 10Eur mozijegy melle ami nem igazan erdekel senkit...
  • sandor8206 #10
    lehetne valami linket? toy storyt nem nehéz átültetni, mert megvan az animáció, ami 3D-s, csak ezt kell utólag átkonfigurálni, ami persze hogy megy, CG-trükköket is így csinálják.
    De amit sima kamerával vettek fel, nem 3D-sel én még olyanról nem hallottam, ha így van sorry.
    Lucas papa is dolgozik már egy ideje, hogy a SW filmeket átrakja 3D-be, ha neki nem megy még akkor senkinek sztem.
    + lehet van valami, de nem teljes értékű 3D az is biztos, ahogy winnie említette akkor valami "csak afféle kamu gimmick"
  • kukacS3K #9
    az a te hibád mert van ilyen megoldás, sőt már volt is hír ha jól emlékszem a Titanic 3D átiratáról
  • cyberdj #8
    A Toy Story 1-et és kettőt is átültetik 3Dbe, és bizony a Szépség és a szörnyeteget is! Az eljárás létezik és a Toy Story 2 első 10 perce 3D-ben elég meggyőző arra nézve, hogy jól működik...
  • sandor8206 #7
    valószínű, hogy kamu az egész vagy valaki egy plakát csoportról különösebb marha okfejtegetésekbe kezdett, bár az illetőtől megkérdezném, hogy hogy gondolja 3D-be átültetni a Szépség és a Szörnyeteget, ami egy kézzel rajzolt rajzfilm? Kíváncsi lennék erre az eljárásra, én még nem hallottam utólagos 3D-ről semmilyen film esetében.
  • asdasdasd #6
    Majd az Avatar...
  • nessboth #5
    Hát figyi, szerintem a 3d még nagyon gyerek cipőben cammog. Én sem voltam elájulva az UTAZÁS A FÖLD KÖZÉPPONTJA FELÉ-től, első pár percben még érdekes és látványos volt, majd nem sokkal utána megszűnt a varázs...
  • cyberdj #4
    Rossz az info: a film nem lesz 3Ds...