Szekeres Viktor

Batman társaiból is végre mozifilm lehet

Még alig száradt meg a tinta a Disney-Marvel szerződésen, a Warner is bejelentette, hogy a tulajdonában lévő Marvel-konkurens DC Comics-ot átszervezi és egy új céget, a DC Entertainment Inc.-t hoz létre belőle. A cél természetesen, hogy a DC-karaktereket és márkanevet még erősebben sikerüljön elterjeszteni.

Akik figyelemmel kísérik a képregények világát, azok tisztában vannak azzal, hogy a DC általában csak másodhegedűs a piac nagyobb részét lefedő Marvel mögött, s az eladási statisztikákat is csak pár event-jellegű kezdeményezéssel sikerült uralnia a cégnek, például az Infinite Crisis-szel.

Hasonló a helyzet filmes fronton is, hiszen hiába Batman nagy sikere, ha a többi DC-karakter erejét nem sikerül kiaknáznia a Warnernek, s miközben azt látjuk, hogy egyre több Marvel-figura mászik fel a mozivászonra, addig a kultikus DC-arcok közül sehol nem láthatjuk Wonder Womant, Flash-t, sőt, a The Avengers Marvel-mozi fényében a Justice League-et is hiányolhatjuk. (Pedig mekkora hype-ot kaphatna egy Superman-Batman mozi...)

Persze mindennek az oka is megvan, hiszen mindenki emlékszik, hogy milyen fogadtatásban részesült a Macskanő-film vagy Superman visszatérése. A hírek szerint azonban a Warner az asztalra csapott és olyan nagymenő producereket kerestek meg, mint Chuck Roven, Joel Silver és Akiva Goldsman, hogy a menő DC-s címekből hozzanak ki valamit.

Hogy mi sikeredik a tervekből, az a jövő zenéje, egyelőre csak az biztos, hogy a Jonah Hex forgatása nemrég fejeződött be, a The Green Lantern munkálatai valamikor év végén kezdődnek és nemrég bejelentették a Guy Ritchie-féle Lobót is. (No, meg persze ne feledkezzünk meg az új Batman-filmről, melyről csak annyit tudni, hogy 2010 után kerül a mozikba, amikor Christopher Nolannek forgatni szottyan kedve.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JASON13 #18
    Én azért ha DC-ről van szó macskanőt meg szupermant elsöpörném mert az 2 film... Amellett rengeteg jó és jobb dc filmek készültek mint a marvelé! Batman Begins, The Dark Knight, Watchmen, V for vendetta! ezek mind fantasztikus filmek és nem csak képi világukban gazdagok hanem mondanivalójukban is! Rendesen moralizálni és filozófiai kérdéseket feszegetnek bennük, nem úgy mint egy marvel filmben ahol még a jobbaknál is mint pl punisher csak a jó és rossz közötti ellentétről szól! Csak gyapják egymást benne és mindig a jó győz! Nolan elindított vaslamit és szerintem ha DC film készül akkor az nem egy mesefilm lesz!
  • sandor8206 #17
    hát ha nem csak betmeneket néznél van egy pár film ami azért elég realisztikus és ha nem fogtad volna nem a fikcióval van a gondom :-p
  • CaptainRumi #16
    A dokumentum és természetfilmeken kívül szinte minden filmről elmondható ez :P
  • sandor8206 #15
    realistikusABB mint az előző betmen filmek, de a realisztikus univerzumtól még így is elég távol van :-)
  • Szolnokboy1 #14
    ha láttad a filmeket, akkor szerintem nem olyan hihetetlen. :)
  • sandor8206 #13
    semmi, csak az hogy ez a két szó egy mondatban szerepelt "betmen" és a "realisztikus"
  • CaptainRumi #12
    -k
  • CaptainRumi #11
    Hát ha úgy nézzük, hogy mindannyian DC sek, és üzleti fogásból összeeresztették őket... De Bob Kane nem hiszem hogy,valaha is gondolt arra amikor megkreálta Batman világát, hogy főhőse majd a másik alsónacit kívül hordó szuperhőssel karöltve mentik meg a világot.
    és szerencsénkre (vagy bánatunkra) Nolannek sem fog megfordulni hasonló dolog a fejében.
  • Szolnokboy1 #10
    ezzel most mi a gond? teljesen jól fogalmazott, ráadásul igaza is van.

    winnie: a nolan féle batman univerzumban nincs helye szuperképességeknek. a filmek nem a DC világát jelenítik meg, hanem a mi világunkat, amibe belehelyezték a még inkább földhöz közelibbé tett DC karaktereket/neveket. de szerintem egyértelműen látszik is, hogy egy teljesen más megvilágítású batman filmet akartak készíteni és készítettek is. nem is képregény adaptáció, mindinkább "karakter adaptáció" született, mert igazi, hű képregény adaptációt Burton forgatott annak idején. na oda már beférne superman is.
  • winnie #9
    attól, hogy nem mondják, még ott él nolan univerzumában is superman meg a többi szuperhős:)