Szekeres Viktor

Bukott a Crank rendezőinek új filmje

Úgy tűnik a Crank - Felpörögve rendezőinek, Mark Neveldine-nek és Brian Taylornak továbbra is várnia kell az igazi áttörésre, az anyagi sikerre, hiszen a duó legújabb akciófilmje, a Gamer - Játék a végsőkig első hétvégi teljesítménye alapján alulmúlta a Cranket.

(A közölt számadatok a vasárnap esti becsléseken alapulnak, a végleges adatokhoz képest apró eltérések előfordulhatnak.)

Ciki, nem ciki, de a héten nem új film, hanem régi, a Végső állomás-sorozat negyedik része, szerezte meg az első helyet. A 3D horror 54%-os csökkenést produkálva 12,5 milliót érő három nappal maradt a topon, s az 50 milliós határhoz közelítő bevételből már kitűnik, hogy a sorozat legsikeresebb részével van dolgunk, vagyis az ötödik epizód megrendelése valószínűleg csak formalitás.


A premierfilmek közül a legjobb nyitányt Sandra Bullock és az All About Steve tudhatta magáénak, a komédia a második helyen nyitott 11,2 millió dollárral, ami remekül jelzi, hogy hiába szerepelt a nyár két legsikeresebb komédiájának főszereplője (Sandra Bullock, Bradley Cooper), csak nevekkel nem lehet eladni egy filmet, s bizony ősszel jóval kevesebben fizetnek be egy mozira, mint "nyáron", amikor például Sandra Bullock egyéni rekordot jelentő 33,5 milliós nyitányt hozott a Nász-ajánlatnak. (Persze annak is van oka, hogy miért szeptemberre temették el a filmet, hiszen a kritikusi véleményeket gyűjtő Rottentomatoes oldalon mindössze 5%-on áll a film, amire szinte példátlan.)


Csak a negyedik helyet szerezte meg az említett Gerald Butler-féle akcióthriller, a Gamer - Játék a végsőkig, mely 3 nap alatt 9 millió dollár kifizetésére késztette a közönséget. Éppen hogy csak tagja lett a top 10-nek a Hivatali patkányok után visszatérő Mike Judge új filmje, az Extract, melynek 4,2 millió dolláros nyitánya komoly bukás akkor is, ha a készítési költségek viszonylag alacsonyak voltak. (Más kérdés, hogy annak idején a Hivatali patkányok is ilyen magasságban nyitott, de utána igazi rajongói kedvenccé vált.)


A jövő héten minden bizonnyal nőni fognak a mozis bevételek, hiszen szeptember első hétvégéje köztudottan a leglassabb mozis időszak. Ezúttal 4 új filmre számíthatunk: szeptember 9-i premierrel érkezik a 9 című animációs film, a Sorority Row című tinihorror feldolgozása, Kate Beckinsale horrorja, a vakító fehérség (Whiteout) és persze a valószínűleg mindent learató I Can Do Bad All By Myself című Tyler Perry-film.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)