Szekeres Viktor

Horrorfanatikusok hete

Nem az "okos enged, szamár szenved"-elvet tartotta maga előtt a Warner és a Weinstein stúdió, amikor horrorpremierjeiket egymás ellen pakolták be augusztus utolsó hétvégéjére. Mindketten azt várták, hogy a másik R-korhatárbesorolású film meghátrál, majd, mikor ez nem történt meg, ölre mentek egymással.

A végeredmény papírforma lett, hiszen az első helyet a hétvégi bevételek alapján A végső állomás 3D (The Final Destination 3D) szerezte meg 28,3 millió dollárral a Halloween II előtt, mely 17,4 millió dollár bevételt hozott hétvégén. A képet árnyalhatja, hogy előbbi film 40 millió, míg utóbbi 15 millió dollárból készült.

Azért papírforma a végeredmény, mert egyrészről a Final Destination pazar sorozatot tudhat magáénak, hiszen eddig minden egyes rész nyitó hétvégéjének bevétele felülmúlta az előd eredményeit, vagyis a filmek nagyjából hozták azt, amit elvárt a közönség, az új epizódok pedig kínálnak olyan folytatást, ami a régi nézőket a premier első három napján moziba vonzza. Ezúttal persze nem lehetett tudni, hogy a 3. résznek sikerült-e megteremtenie a negyedik alapjait, azonban a 3D-s megvalósítás több kíváncsi szempárt és a magasabb jegyárak miatt több dollárt is vonz.


Másrészről pedig hiába volt a Rob Zombie-féle Halloween minden idők legsikeresebb Halloweenje, a kritikák és a közönségreakciók lesújtóak voltak, így várni lehetett, hogy a potenciális nézők lelkesedése csökkenni fog. így is lett, a Halloween II az első részhez képest 30%-kal hozott alacsonyabb kezdőbevételt.


A hét nagyobb harmadik premierje, a Taking Woodstock című könnyed Ang Lee-film 3,7 millió dollárral a 9. helyen mutatkozott be. (A közölt számadatok a vasárnap esti becsléseken alapulnak, a végleges adatokhoz képest apró eltérések előfordulhatnak.)


Jövő héten is három nagyobb premier lesz, bár a mostani 3000 mozi fölött nyitó horroroknál azért kisebb körben lesz terjesztve a Crank - Felpörögve rendezőinek új agymenése, a Gamer (körülbelül 2300 mozi), az év két legsikeresebb komédiáját szállító Sandra Bullock és Bradley Cooper közös filmje, az All About Steve (2000 mozi), valamint a Hivatali patkányok rendezőjének Extract című alkotása (1600 mozi).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)