Szekeres Viktor

Megszűnik egy hazai sportcsatorna

Bár a hírek szerint nemsokára egy sportcsatornával szegényebbek leszünk, keseregni semmi okunk nincs, hiszen azonnal egy újabb fog indulni, igaz nem a megszűnő helyett.

A rekviemet ezúttal a SportKlub+-ért mondhatjuk el, hiszen a focira szakosodott csatorna, mely a SportKlub testvérkéje, mondhatni kifogyott az alapanyagokból, s talán ennek is köszönhetően kikerült a UPC digitális kábelkínálatából, helyére, az ugyancsak IKO-érdekeltségű magyar halász-vadász csatorna, a Fishing & Hunting került.

A SportKlubot nem fenyegeti egyelőre a megszűnés veszélye, ők kézilabdával, vízilabdával és esetlegesen jégkoronggal próbálják kiegészíteni a hirtelen elég telítetté vált hazai sporttévés piacon kínálatukat. Sőt, a DigiSport, melynek elindulása adta meg a kegyelemdöfést a SportKlub+-nak, a FigyelőNet infói szerint elindítja a DigiSport2-t is, mely szinte végig a Digisport műsorát fogja adni, kivéve akkor, amikor két közvetítendő német bajnoki focimeccs kezdési időpontja egyszerre van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • donceleger #4
    De a tv2 ember??? Annó még az is meglepett, hogy a viasat3 kezdte leadni a meccseket. Mondjuk utána örültem is, hiszen kedden egyet élőben és utána egyet felvételről, majd szerdán egyet felvételről, mert akkor az m1 adta élőben. Utána ez folytatódott a viasat6-on, de ott már az összes meccset leadták ( nem élőben, de felvételről legalább igen ). Most mi lesz? TV2 egyet ad, meg az m1 is és kész. A többit olvashatjuk az interneten.
    De ezen csatornáknak nem a sport az erősségük, de mégis erőlködnek. Ott vannak a sport csatornák: Sport1, Sport2, SportKlub, SportKlub+, DigiSport. És csak a magyarokról beszélek. Van öt is, bár most egy megszűnik, de a többi négy is minek? Amikor magyarokat kellene közvetíteni egyik sincs ott. Feleslegesek, mert a többire ott a Eurosport és az Eurosport 2, ők amúgy is befolyásosabbak.
    DigiSport mi?
    Kinek? Csak a Digi előfizetőknek! Akkor se lennék az, ha fizetnének érte. Mocskos szar, élvezhetetlen kép, szétesik minden 15. képkocka. Árban nem rossz, de semmi több! Most T-Home van, előtte UPC volt, de ott van a fibernet kábel, vagy a hello hd. Egyiken sincs digisport.
    Az ország 2%-a nézheti normálisan a bajnokok ligáját, a többi meg le van szarva. Én az uefa helyében olyan csatornával egyeztem volna meg, aki leadja az összes mérkőzést élő+felvételről és országosan elérhető. A tv2 országosan elérhető, de nem ad le mindent! És ez itt a probléma, erről beszéltem.
    Egyébként meg szeretem a focit. Felőlem lehetne a selejtezőket is közvetíteni ( biztos vagyok benne, hogy volt egy-két jó mérkőzés ), nem csak az őszi csoportmérkőzéseket!
    Még egy gondolat.
    Amikor a Debrecen játszott a Tallin együttessel idegenben, nem közvetítették a meccset. Van 4 magyar sport csatornánk, és egyik sem vette a fáradtságot! Ismét csak azt tudom mondani: Undorító!!!!!!!!
  • winnie #3
    "
    Mint ahogy a Bajnokok ligája is a tv2-re kerül. Azt hittem csak vicc, de nem az. Fordulónként egy meccs, holott a viasat 6 leadta az összes meccset!"

    eddig az m1 adott fordulónként 1 meccset. most a tv2. a viasat 6 nem adta az összes meccset (anyám..., az tudod mennyi), most a digisport fog többet adni.

    "azért, mert a néző már nem számít, csak az, hogy ki tudja megszerezni a jogokat!"

    a tv2-n egy meccset többen néznek, mint a tv6-on egy nap összes műsorát. a néző számít igen. és persze, hogy azé lesz, aki a legtöbbet kínálja. az lenne a skandallum, ha nem azé lenne
  • donceleger #2
    Én ezt at egészet nem értem. Azt hittem az a lényeg, hogy minél több meccset juttassanak el a nézőkhöz! A digisport egy réteg csatorna, mert csak a digitv hálózatán érhető el, de a digi műholdason már nem. Ez érdekes, mert így nagyon kevés ember láthatja a meccseket. Van három sportcsatorna és egyik sem tud normális adást közvetíteni. Tavaly hétvégén a focié volt a főszerep, angol, német, olasz, spanyol, francia, holland, magyar bajnokik voltak ezeken a csatornákon. Most meg talán megmarad nekik a spanyol. Ez undorító.
    Mint ahogy a Bajnokok ligája is a tv2-re kerül. Azt hittem csak vicc, de nem az. Fordulónként egy meccs, holott a viasat 6 leadta az összes meccset! Nem értem miért éri ez meg, hogy kevesebbet lásson a néző!? Biztos azért, mert a néző már nem számít, csak az, hogy ki tudja megszerezni a jogokat! Ez meg ugyen nem a néző érdeke, de az ő szórakozásának rovására megy rá.
    Undorító!!!!!!
  • narumon #1
    De örülök, hogy a magyar bajnokság közvetitési jogát nem nyerte meg a digisport. A múltkor a DVSC meccs közvetítését néztem rajta és hihetetlen szar volt. a kommentár béne, a bevezetőben a csiszár szánalmas, csisztu mi a francot keres már itt? A képminőségről meg nem beszélnék, mert az a legrosszabb amit valaha láttam.