Ötvös Tibor

Sandler megint az élen

Bár Adam Sandler új filmje, a Funny People a hétvégi bevételi listák élén nyitott, azért a komikusnak kezd megfogyatkozni a reputációja. A 22 milliós kezdet ugyanis az elmúlt tíz év sandleri vígjátékai közül a leggyengébb nyitány.

Pedig a 75 millióba került filmhez megkapott minden segítséget. A kamerák mögött A 40 éves szüzet dirigáló Judd Apatow ült, társa pedig Seth Rogen és Eric Bana voltak. Mindenesetre a film tuti behozza költségeit, de egy Férj és férjjel vagy egy Csontdarálóval nem kellhet versenyre.

Második helyre csúszott vissza a Harry Potter és a Félvér herceg, mely jelenleg 751 milliós összbevételnél tart. Ha hozzávesszük, hogy ez közel 300 milliós emelkedést jelent a múlt héthez képest, akkor bizony mégis a sorozat legsikeresebb darabjához lehet szerencsénk. Ilyen tempóval ugyanis jövő hétre átlépheti az egymilliárd dolláros bevételt, ami rekord lenne a varázslótanonc életében.


A Perfect Getaway

A Rágcsávók már csak a harmadik, 66 milliós bevétellel. Mindössze tizenegyedik helyen kezdett a Fűrész készítőinek új filmje, a The Collector. A horror/thriller mindösszesen 3,5 milliót szedett össze a bemutatója hétvégéjén és valószínű innen már csak lefelé vezet az út.

A hét egy újabb Hasbro játéktól lesz hangos, hiszen most lesz a G.I. Joe világpremierje, de esélyes lehet a jó szereplésre Meryl Streep és Amy Adams újabb közös filmje, a Julia & Julia és a thriller műfajában induló A Perfect Getaway. Utóbbiban Steve Zahn, Milla Jovovich és Timothy Olyphant menekülnek a Riddick-szériát is jegyző David Twohy kamerái előtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kandeláber #5
    Igen, én is ilyesmit akartam mondani. Észak-Amerikában a jelenlegi trendek alapján csak a HP-1-et nem tudja megelőzni, viszont van esélye elérni a 300 milliót. Amerikán kívül egy hét alatt 89 milliót hozott, ami elég erős visszaesés, 50%-nál jóval nagyobb, de nincs elég adatom ahhoz, hogy a végeredményt viszonylagos pontossággal megjósoljam. Pillanatnyilag az a (pesszimista) tippem, hogy 600 millió körül lesz a vége, azaz összesen 900 körül, de a nemzetközi bevétel nagyon bizonytalan, akár 950 is lehet a vége.
  • Zombee #4
    Nem azért, de az nem eshet meg, hogy a gyengébb bevétel esetleg Judd Apatow és Seth Rogen miatt is van? Az ő filmjeik sosem olyan sikeresek mint Sandler-é, és nem hiszem hogy Sandler hírneve sokat kopott volna a 2 évvel ezelőtti férj és férj óta, pláne hogy a Zohan is elég jól szerepelt, és viccesebb volt mint az összes Apatow-hülyeség együttvéve. Bár azokat nem nehéz felülmúlni, láttam hármat, van bennük átlagban 1 jó poén, néhány kevésbé jó, és egy rakás fapofával nézős. Ne jöjjön nekem senki, hogy így az amerikai ízlés, úgy az európai... a Rendőrakadémia vagy a Nekem 8 sem Európának készült, mégis imádjuk.
  • TeDDyRuSh #3
    Akkor nem a mojo-t kell nézni:) Van pár napi frissítésű world wide lista és napi frissítésű amcsi.

    http://www.boxofficeguru.com/intl.htm

    http://boxoffice.com/numbers/
  • Wolfi24 #2
    Pedig szerintem a leggyengébb rész lett.
  • nihillus #1
    A Harry Potter 300 milliós emelkedéséhez annyit fűznék hozzá, hogy az adatok feltételezem a Boxofficemojo-ról vannak(én is ott nézem őket), ahol általában 1-2 hét késéssel rakják föl a világszerte elért eredményeket. Szóval azt a 300 millát nem egy hét alatt szedte össze a film, csak az oldalt frissítették pont akkor amikor a cikkíró nézte.
    Szerintem nem lesz meg az egymilliárd, bár abban biztos vagyok, hogy ez lesz az idei év legsikeresebb filmje, ha az összbevételeket nézzük.