Szekeres Viktor

Értelmetlen mozis premierek

A nyár idehaza a mozikban - amellett, hogy gigantikus költségvetésű filmeket hoz el, melyek nagy sikerre ácsingóznak - meglehetősen anyagszegénynek tűnik, hiszen az év eleji 6-8 premiert felváltotta az 1-2.

Pedig az ember azt hinné, hogy hiába lesz nagy siker egy Harry Potter és a Félvér herceg, akad olyan, aki nem nézi meg, így nekik jól jöhet egy kontrabemutató, mely éppen a HP-közömbös embereket érdekelheti. Egy romantikus film, egy idősebbeknek szóló dráma vagy esetleg egy horror. Itthon mindenesetre nem volt ellenfele Potternek, de Amerikában is csak egy független filmet, az azóta már hatalmas sikernek bizonyult (500) Days of Summer-t engedte forgalmazója a családi mozi ellen.


Nálunk még a HP6 utáni hét is tabunak bizonyult, ugyanis csak két premiert hozott, a Bunyót és a Szerelem olasz módrát. És, ahogy az várható volt, mindkettő megbukott. A Brüno bukása miatt a UIP meglehetősen sok moziban próbálta teríteni a Bunyót - nem sok sikerrel, ugyanis a film mindössze 5860 fővárosit érdekelt, s ezzel a premierfilmhez nem méltó harmadik helyen nyitott.

A Fórum Hungary teljesen érthetetlen, nevenincs premierje, a Szerelem olasz módra pedig még gyengébben kezdett, csak a 8. lett a hétvégi adatokat figyelembe véve Budapesten, köszönhetően annak, hogy 2257-en váltottak rá jegyet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #3
    persze, ez tiszta sor, de azért ez május-okt, ez majd' félév, ami egy Pixar rajongónak sok idő... :/
  • winnie #2
    nyilván a forgalmazója jobban tudja, mint mi, hogy mikor éri meg bemutatni. októberben talán jobban ki lehet futtatni a 3d-t, mert június-júliusban arra nem lett volna lehetőség.
  • Etinger #1
    Én továbbra is az Up!-on (fel!) vagyok kiakadva...